Nickerie.Net, maandag 30 augustus 2010


Parlementsvoorzitter Simons heeft Nickerie op prioriteitenlijst

Nickerie - Nickerie staat hoog op de prioriteitenlijst van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. De problemen binnen de rijstsector en de breuk in de lekbeteugelingsdam zullen grondig worden besproken. Na een oriėntatie in Paramaribo, is een parlementaire delegatie vandaag en morgen op dienstreis in het westelijk district. Simons is drie uur voor de delegatie uit Paramaribo aangekomen in Nieuw-Nickerie. Als eerste heeft een onderhoud met de volksvertegenwoordigers van dit district. Met Lekhram Soerdjan (Nieuw Front/VHP), Prem Lachman (Mega Combinatie/Nieuw Suriname), Refano Wongsoredjo (Mega Combinatie/KTPI) en Soetimin Marsidih (Volks Alliantie) neemt zij het programma door. Parlementariėr Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) is bij deze ontmoeting niet aanwezig.

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons in gesprek met parlementariėrs van Nickerie.

Binnenlandse reizen belangrijk

De parlementsvoorzitter zegt tijdens een persconferentie dat binnenlandse reizen even belangrijk zijn als buitenlandse. Alle tien districten zullen aangedaan worden. Nickerie staat op nummer twee, vanwege de problemen in de rijstsector en de problematiek met de lekbeteugelingsdam. De delegatie wil weten wat de problemen zijn en hoe deze opgelost zullen worden. Na Nickerie zal Marowijne bezocht worden. De rest van de districten zal in oktober aangedaan worden.

“Gisteren hadden we in Paramaribo een zware dag achter de rug. Delen van de delegatie hebben nieuwe informatie van de bevolking gekregen. Ook kwamen de district- en ressortraadsleden met voorstellen. Dus, er is helemaal geen sprake van een snoepreis”, meent Simons.

Verslag bespreken

De specifieke problemen van het district moeten in een verslag gepresenteerd worden. Simons zal een vergadering uitschrijven om de verslagen in het parlement te bespreken. Hierdoor kunnen ook andere assembleeleden, die geen deel uitmaakten van de delegatie, een goed beeld krijgen van de situatie. Ze merkt op dat de leden dan meer inzicht zullen hebben in wat er zich in de districten afspeelt. Bij de begrotingsbehandeling kennen ze de knelpunten van de districten.

De parlementsvoorzitter zal vanavond terugkeren naar Paramaribo. Eerst ontmoet de organisatie van rijstboeren en districtsraads- en ressortraadsleden. De delegatie zal, onder leiding van Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) morgen veldbezoeken afleggen. Er is een lijvig werkschema opgesteld. De parlementaire delegatie vertrekt maandagavond terug naar de stad.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

28-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics