Nickerie.Net, zaterdag 28 augustus 2010


VHP-voorzitter Ram Sardjoe: ‘Pers siddert en beeft voor Bouterse’

Pieter Van Maele, 28/08/2010

Paramaribo - “Desi Bouterse heeft in het parlement zelf gezegd dat hij fier is, dat hij een indiaan is. Als hij het heeft over zijn afkomst, dan spreekt niemand van de pers hem daarover aan. Als iemand van de VHP spreekt over hindostanen, dan is het plots wel makkelijk om vlug even Sardjoe te bellen om snel een reactie te vragen.De pers siddert en beeft namelijk van angst om Bouterse aan te pakken.

”Op die manier reageert voormalig vicepresident en VHP-voorzitter Ram Sardjoe op het statement van parlementslid Mahinder Jogi, die donderdagmiddag in De Nationale Assemblée (DNA) stelde dat “de grootste bevolkingsgroep van Suriname niet vertegenwoordigd is in de regering.”

Sardjoe gaat mee met de stelling van zijn partijgenoot. “Laat mij kort reageren door te zeggen dat Jogi enkel de politieke realiteit heeft aangetoond. Op grond daarvan heeft hij dus gelijk. Alle andere opvattingen zijn een illusie.” André Misiekaba (NDP) counterde de uitlatingen van het oppositielid door zich donderdag onmiddellijk luidop af te vragen of de VHP dan wél een weerspiegeling is van het Surinaamse volk. “Misiekaba is mijn gesprekspartner niet. Ik vind zijn uitlatingen opportunistisch. Men moet dus ook niet verwachten dat ik daarop ga reageren. Met hem ga ik niet in discussie treden”, stelt Sardjoe.

De partijvoorzitter zegt wel persoonlijk te vinden dat ‘iedereen Surinamer is’. “Als ik zo de regering zie, dan vraag ik me af of Bouterse dat ook zo vindt. Waarom wordt die vraag hem niet gesteld? Het is de taak van de pers Bouterse aan te pakken, ook als hij bijvoorbeeld over zijn indiaanse afkomst begint. Maar neen, als de naam van Bouterse valt dan begint de pers te sidderen of schrijft ze enkel maar artikels waarin ze hem bejubelt”, vindt Sardjoe.

De VHP-structuren komen maandag bijeen om zich te buigen over de recente uitspraken van Jogi. Na die structurenvergadering publiceert het bestuur een verklaring waarin ze dieper op de kwestie zullen ingaan.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

28-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics