Nickerie.Net, dinsdag 31 augustus 2010


Rocardo Panka tracht ethnisch politiek van NDP te verdedigen

Ricardo Panka, fractievoorzitter van de Mega Combinatie, zegt tegenover NSS dat de VHP zich niet moet inlaten met zaken van de Mega Combinatie. De VHP vindt dat Hindostanen uit de Nationale Democratische Partij (NDP) niet zichtbaar zijn in de regering. De opmerkingen gemaakt door de VHP'er Mahinder Jogi in De Nationale Assemblee, heeft ondersteuning gekregen van voorzitter Ramdin Sardjoe en andere toppers van de partij. "Ik sta ook achter deze opmerking", zegt parlementariėr Chandrikapersad Santokhi.

Panka benadrukt dat de VHP niet bepaalt wie welke post krijgt. "Binnen de NDP kijken wij niet naar ras", meent Panka. Jogi zegt aan NSS dat hem het woord de parlementsvoorzitter, de NDP-er Jenny Simons,  is ontnomen, waardoor hij geen verduidelijking kon geven. Hij weet dat vooral de Hindostanen in de NDP ontevreden zijn. "Geen enkele Hindostaan uit de NDP is minister geworden en is ook niet in een voorhoederol benoemd. Tijdens de verkiezingscampagne is de mensen beloofd dat Rabin Parmessar een voorhoedepost zou krijgen", aldus Jogi.

Hij merkt op dat mensen doen alsof ras geen rol speelt, terwijl het een realiteit is. Er wordt ook gesproken van 'marron ministers, Javaanse kiezers en kleine indiaanse jongen', betoogt Jogi en dan zegt niemand wat. "Maar als de VHP het heeft over Hindostanen, dan breekt de hel los". "Wij kijken niet naar ras", blijft Panka erbij.

Jim Hok, voorzitter van de PALU, zei in het wekelijkse radioprogramma van de partij vandaag dat Jogi en de VHP bezig zijn met stemmingmakerij. Hij haalde aan dat de VHP bezig is spijkers op laag water te zoeken. Hij benadrukte dat niet lang stilgestaan moet worden bij deze kwestie. Jim Hok lijkt echter kort van geheugen te zijn, want hij vergeet dat PALU in het verleden NDP volop heeft gesteund en altijd aan de kant heeft gestaan van Desi Bouterse, ook toen een aantal prominente Hindoestaanse intellectuelen werden geliquideerd door de moordmachine van Desi Bouterse. Zo'n vijf jaar gelden heeft Bouterse de heer Rabin Pamessar in de strijd gegooid voor het winnen van Hindoestaanse stemmen. Bij de afgelopen verkiezingen werd door de NDP-propaganda machine telkens weer de nadruk gelegd op een toekomstige rol van een kandidaat afkomstig uit de bevolkingsgroep van de betreffende regio's.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / FOS Network

31-08-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics