Nickerie.Net, woensdag 01 september 2010


Bollywoodfilm over Jezus in de maak

NEW DELHI -  De Indiase regisseur Singeetham Srinivasa Rao werkt aan een grootschalige film over de kinderjaren van Jezus Christus. Met een budget van ruim 23 miljoen euro wordt het een van de duurste Bollywoodproducties ooit, meldde het Indiase persbureau IANS dinsdag.

De opnames moeten in oktober beginnen in IsraŽl en de Palestijnse Gebieden. De cast, die vooral uit Indiase kindacteurs bestaat, werd gisteren in een persconferentie in Jeruzalem geÔntroduceerd. Volgens regisseur Rao gebruiken religieuze Indiase films traditioneel kindacteurs, om de 'onschuld, heiligheid en goddelijkheid' van religieuze figuren uit te lichten.

De film over Jezus, die nog geen titel heeft, gaat ongeveer 195 minuten duren, inclusief zeven vrome liederen. Deze zullen volgens de regisseur niet met dansnummers in Bollywoodstijl gepaard gaan.

Rao benadrukt dat de film bedoeld is voor een wereldwijd publiek, ook al heeft hij speciale waarde voor christenen. India's 24 miljoen christenen maken 2,3 procent van de bevolking uit.

Volgens de planning zal de film eind 2011 in de bioscopen te zien zijn.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Telegraaf

01-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics