Nickerie.Net, maandag 06 september 2010


Over bruggen gesproken

Paramaribo - Desi Bouterse gaat over enkele dagen op staatsbezoek naar Guyana. Bovenaan de agenda van de te bespreken zaken met zijn Guyanese ambtgenoot Bharrat Jagdeo staat de bouw van een brug over de Corantijnrivier. Een oeververbinding, die de integratie van ons land in de regio moet bevorderen. Althans, dat is ons voorgehouden. Een project waarvan reeds nu kan worden gezegd, dat het een droom zal blijven, eenvoudig, omdat de financiŽle middelen er niet zijn. Trouwens, het gaat om twee van de armste landen op het westelijk halfrond. Maar, desondanks een zeer prijzenswaardig streven van de twee regeringen. En terwijl we als belastingbetalers moeten opdraaien voor de kosten, die een dergelijk bezoek met zich meebrengt, blijft in Paramaribo zelf de behoefte aan nog een brug over de Saramaccadoorsteek levensgroot.

En terwijl onze president de bouw van een brug over de Corantijnrivier aan het bespreken is in Georgetown, zal instortingsgevaar, dat dreigt voor de bestaande brug over de Saramaccadoorsteek in de van Ďt Hogerhuysstraat voortduren. De senioren burgers, die vol ongeduld zaten te wachten op het aantreden van een nieuwe regering, om eindelijk hun uitkering de lucht in te zien gaan, zullen het rustig met SRD 275 moeten blijven doen, terwijl in Georgetown hun staatshoofd bezig is te integreren in de regio.

Over de duizenden, die was beloofd, dat zij een eigen dak boven hun hoofd tegemoet mochten zien, willen wij het niet eens hebben. Maar, ook die zullen uiteindelijk eerlijk moeten toegeven, dat er was gewaarschuwd, dat mensen persoonlijke problemen hadden op te lossen. Of niet?

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / De West / FOS Network

06-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics