Nickerie.Net, dinsdag 07 september 2010


Screening drie-jarige peuters gestart in Nickerie

Nickerie - De screening van de drie-jarige peuters is maandag gestart. Dit gebeurt op de scholen OS Nieuw Nickerie 1 en OS Nieuw Nickerie 2. Ruim 65 peuters in Nieuw Nickerie, Wageningen en Coronie moeten in drie dagen gescreend worden. Het gaat om peuters die uiterlijk 31 maart vier jaar worden. Deze selectie vindt voor de derde keer plaats.

Kenneth Biervliet, hoofd Bureau Lager Onderwijs (BLO) zegt dat het kind schoolrijp moet zijn om geselecteerd te kunnen worden. Deze peuters worden drie dagen lang geobserveerd door verschillende deskundigen. Hun taak is om het kind bezig te houden, te begeleiden en vooral te observeren. Aan de hand van deze punten wordt er dan een observatielijst ingevuld. “Bij de screening letten we op spraak- en taalontwikkeling, zelfredzaamheid , motorische en verstandelijke ontwikkeling “, zegt Biervliet.

Veel ouders hebben graag dat hun kind al vroeg naar school gaat. Sommige ouders proberen op allerlei manieren om hun kinderen, die de selectie niet halen, toch op een school te plaatsen. Het hoofd van BLO zegt dat deze peuters nog niet schoolrijp zijn en daarom van alle nare gevolgen bespaard moeten worden. Volgens Biervliet is zo een kind nog niet ‘klaar’ voor de school.

Uit onderzoek is gebleken dat de geselecteerde peuters het heel goed doen op school. Biervliet benadrukt dat deze kinderen in de meeste gevallen het zelfs beter doen dan hun vierjarige klasgenoten. Dit project is een succes geworden, vandaar dat het voortgezet wordt.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

07-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics