Nickerie.Net, donderdag 09 september 2010


Nieuw Front behoudt leden Staatsraad

Paramaribo - Het Nieuw Front zal geen nieuwe kandidaten voordragen voor de Staatsraad. VHP-topper Harold Ramdhani, die 22 jaar in de Staatsraad zit, mag opnieuw voor vijf jaar tekenen. Geetapersad Gangaram Panday blijft eveneens gehandhaafd in dit orgaan. Dit besluit heeft het hoofdbestuur van de VHP gisteren genomen. Bij de NPS wordt Roberto Baptista ook gehandhaafd.

VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe zegt desgevraagd aan Starnieuws dat zijn partij gekozen heeft voor de ervaring van deze leden. Afgelopen tien jaar was de Nieuw Frontregering aan de macht. "Nu hebben we een andere situatie. Het Nieuw Front zit in de oppositie. Wij hebben gekozen om de twee ervaren VHP'ers te laten in de Staatsraad omdat zij veel kennis hebben over de gang van zaken", aldus Sardjoe.

Hij wijst erop dat het niet om VHP-afgevaardigden gaat, maar de voordrachten zullen gedaan worden door het Nieuw Front, dat drie leden heeft in de Staatsraad. "De NPS-voorzitter Ronald Venetiaan tekent de voordrachten namens het Nieuw Front. De leden zullen de belangen van de combinatie behartigen", aldus Sardjoe.

In de NPS en de VHP waren er meerdere personen die belangstelling hadden voor deze functie. De NPS heeft zaterdag langdurig vergaderd. Uit verschillende kandidaten is Baptista gekozen als vertegenwoordiger. De VHP heeft twee vertegenwoordigers en de NPS 1. De 15 leden van de Staatsraad worden vanmiddag beŽdigd.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

09-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics