Nickerie.Net, dinsdag 21 september 2010


Brandweer Nickerie geeft huis-aan-huis voorlichting

Nickerie - De brandweer in Nickerie geeft huis-aan-huis voorlichting ter voorkoming van brand. Dit project startte zaterdag en zal tot 4 oktober duren. Dagelijks worden de verschillende buurten aangedaan en aan de bewoners worden enkele vragen gesteld. Dit heeft te maken met ‘community safety’. De informatie zal later dit jaar gebruikt worden in een groot project over brandveiligheid.

Brandweermannen bezig met voorlichting

Remy Markeloo, brandweercommandant, zegt dat gebleken is dat mensen niet over voldoende informatie beschikken over brandpreventie. Zo kennen bepaalde mensen niet eens het telefoonnummer van de brandweer. ‘De samenleving is welwillend en werkt mee. Vaak mogen de brandweerlieden de elektrische bedradingen controleren en geven ook advies”, aldus Markeloo.

Nadat het formulier ingevuld is, krijgt de bewoner een folder van de brandweer. Hierin zijn er tien tips opgenomen voor brandpreventie. Ook het telefoonnummer van de brandweer wordt opgeschreven voor de personen die het niet kennen.

Zaterdag werd de Corantijnpolder aangedaan. Zondag was de Fredericiweg aan de beurt. Dagelijks worden er ruim 40 woningen bezocht en informatie verstrekt aan de bewoners. Markeloo zegt dat met dit project zoveel mogelijk huis- aan-huis bezoeken worden gebracht. De brandweer hoopt dat door betere voorlichting branden in huishoudens zoveel mogelijk worden voorkomen.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

21-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics