Nickerie.Net, dinsdag 21 september 2010


Rukwinden richten ravage aan in Nickerie

Nickerie - Rukwinden hebben maandagavond een grote ravage aangericht in Nickerie. Bepaalde delen in het district hebben grote schade opgelopen. Vooral in het gebied Bangladesh hebben meer dan tien woningen grote schade opgelopen. Daken zijn weggevlogen, inboedel is vernietigd, bomen zijn uit de grond gerukt en bewoners hebben ongelukken gehad.

Foto: Daken vlogen eraf door de rukwinden.

Nielesh Kanhai, een bewoner van de Cassaveweg, zegt dat hij alles zag gebeuren. Zijn buren hebben ernstige schade ondervonden. “Kewlawatie Jakhri, meer bekend als ‘nani’, huilt alleen. Het dak van haar woning is er af. Ze is 64. Haar medicamenten zijn helemaal nat geworden. Net als haar inboedel", zegt Kanhai.

Kanhai vertelt dat een overbuurvrouw flauwviel. De mevrouw, Sabiet Premchand, werd per ambulance afgevoerd naar het Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN). Journalist Mones Nazarlai schakelde de ambulance in. “Ik zag hoe de bliksem een kokospalm door midden sneed, bepaalde bomen werden met wortels en al uit de grond gerukt en zinkplaten vlogen van links naar rechts. Een overbuurman kreeg een balk in zijn rug door de hevige rukwinden. De voorruit van zijn auto was helemaal stuk”, zegt Kanhai.

Ook de cricketbond is niet gespaard. Ondervoorzitter, Aziz Khodabaks, zegt dat het dak van het loket eraf is gerukt door de harde winden. “Gelukkig is de schade beperkt gebleven”, aldus Khodabaks. Het bejaardentehuis “Rust en Werk’ van Pertjajah Luhur heeft ook schade ondervonden.

Nirmala Hanoeman, eigenares van winkel Hanoeman aan de Koalanstraat, zegt dat de helft van het dak van haar supermarkt weggevlogen is. Zelf het hout is eraf. “Een jaar geleden was de hele zaak afgebrand en nu dit. Ik heb zoveel waterschade aan de producten en mijn inboedel is helemaal nat. Ook mijn stenen garage is in elkaar gestort. Het heeft hard geregend en flink gebliksemd. En dit alles gebeurde binnen een mum van tijd”, zegt Hanoeman.

Zo hebben heel wat Nickerianen schade overgehouden van de rukwinden. Een groep begaf zich vanmorgen naar de districtscommissaris Bhagwathpersad Shankar.

(Wanita Ramnath)

 

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

21-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics