Nickerie.Net, woensdag 22 september 2010


LVV-minister ontmoet spelers agrarische sector

14/09/2010

Paramaribo - “Importproducten moeten langzaam maar zeker slechts een marginaal aandeel hebben. Het beeld van uw eigen agrarische kwaliteitseindproducten die de schappen van onze winkels vullen, moet realiteit worden.” Deze boodschap heeft minister Hendrik Setrowidjojo gegeven aan de stakeholders van het agrarisch gebeuren. Hij vond het belangrijk om de schakel van het particulier initiatief in de landbouw, veeteelt en visserij te ontmoeten.

“Met als fundament het Regeerakkoord zullen onze inspanningen moeten leiden tot de realisatie van een welvarende sector die aanzienlijk bijdraagt tot de verhoging van het Bruto Nationaal Product”, sprak minister Setrowidjojo. Duurzame ontwikkeling blijft de rode draad binnen het streven van het ministerie om primair de voedselzekerheid en voedselveiligheid in Suriname en secundair voor de exportmarkt te vestigen.

LVV-directeur Dew Jaddoe in gesprek met vertegenwoordigers van de Vereniging van Rijstexporteurs foto/collectie LVV .

“Het motto Suriname moet de voedselschuur worden van het Caribisch gebied, houdt een belofte in die wij waar moeten maken. Wij zijn ons ervan bewust dat het natuurlijke potentieel aanwezig is”, moedigde de minister de stakeholders aan. “In eerste instantie zullen wij moeten kijken naar innovatie van dat natuurlijke potentieel voor de nationale voedselvoorziening. Omgevingsfactoren die hierin verder moeten faciliteren zullen worden gecreëerd om u als ondernemer ertoe aan te zetten uw grenzen te verleggen naar de productie van eindproducten en de beleving van trots dat voortkomt uit eigen kunnen, te ervaren.”

Tijdens de drukbezochte ontmoeting donderdagavond waren vertegenwoordigers van de APSS, Agriforum, Celos, het Vissercollectief, de Vereniging van Rijstexporteurs en de Surinaamse Veehouders Bond, Landbouw Coöperatie Kwatta, Landbouwbank, SSA, Vereniging van Groente- en Fruitexporteurs, Vereniging Surinaamse Melkboeren in Suriname, Multipurpose Coöperatie Houttuin en omgeving en de Surinaamse Orchideeën en Sierteelt Vereniging aanwezig.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

22-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics