Nickerie.Net, woensdag 22 september 2010


Marijke Djwalapersad: “Minister Juspol bezig met ondro naki”

Geplaatst: 22/09/2010

Nickerie -  BVD-topper Indra Djwalapersad staat helemaal achter de mening van parlementariër Chandrikapersad Santokhi. President Bouterse gaf afgelopen maandag tijdens zijn eerste toespraak als president in De Nationale Assemblee aan dat hij en het parlement voorstaander zijn van orde die de veiligheid garandeert, zonder in te gaan op de toegenomen criminaliteit. “En wanneer we deze taferelen op Albina toelaten, dan creëren wij wanorde”, vindt de politica. Zij erkent dat er traditionele gebruiken zijn, maar desalniettemin wordt maar één centraal gezag erkend. Een ieder dient zich hieraan te onderwerpen. Als conform de wetgeving iemand als verdachte is ingesloten, dan kan het nooit zo zijn dat mensen opstaan om die persoon te bevrijden. Daarvoor zouden zij een advocaat in de arm moeten nemen en naar het parket kunnen gaan, zegt Djwalapersad. “Het recht mag nooit in eigen handen genomen worden. Als dat wel wordt toegelaten, dan kan er ook van uitgegaan worden dat wanneer mijn kind wordt aangeraakt en verkracht, ik alle recht heb om jou neer te knallen.”

Dit is de tweede keer dat zo een geval zich heeft afgespeeld in Albina. Djwalapersad vindt het heel erg dat zij tot nu toe nog geen enkele autoriteit heeft gehoord. Zij vindt dat op deze manier allicht sluipend bepaalde dingen gevoed worden. Dat keurt zij ten zeerste af.

Minister Martin Misiedjan van Justitie en Politie heeft gisteren aan journalisten te kennen gegeven dat Marowijne even veilig is als Paramaribo en Lelydorp. Djwalapersad vindt dat zolang deze taferelen zich blijven voordoen en de man niet opgepakt wordt, er geen sprake kan zijn van veiligheid in Marowijne. Zij vindt niet dat de minister op die tour moet gaan om snerend een vergelijking te maken tussen Marowijne en welk ander district of stad in Suriname ook. Hij is geen parlementariër, maar de minister van geheel Suriname. “De minister is nu bezig met een ondro nakie en wij hebben geen ondro nakies nodig”, meent zij. De politica vindt dat de minister bezig is met politieke steekspelletjes, terwijl er serieuze problemen in het land zijn. Djwalapersad is geneigd om de minister te vragen hoe hij eraan komt dat er sprake is van veiligheid en wat zijn graadmeter is geweest. Als burger van Wanica voelt zij zich helemaal niet veilig meer, gezien de toename van het aantal berovingen, moorden en diefstallen in alle districten. Djwalapersad zegt zich nu niet meer zo veilig te voelen als zes maanden geleden.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

22-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics