Nickerie.Net, maandag 27 september 2010


Dievenbende van vier grote berovingen in Nickerie opgerold

Nickerie - Eindelijk is het de politie van Nickerie gelukt om een grote dievenbende, die het district teisterde, op te rollen. De politie werd, naast haar speurwerk, ook getipt door de gemeenschap. Vier grote diefstallen zijn aan het licht gekomen. Dit zegt Gewestelijk Politie Commandant, August Sabajo.

Kantoor SBBS in Nickerie

Sabajo zegt dat de intellectuele dader M.C. is. Hij is eigenaar van een beveiligingsbedrijf in het district en zorgde voor de beveiliging van de markt. Bij de berovingen werd er ook gebruik gemaakt van wapens. Sabajo linkt al deze berovingen aan deze goed georganiseerde bende.

Enkele weken terug werd een ondernemer voor de Hakrinbank in Nickerie overvallen. Een groot bedrag aan Amerikaanse dollars werd buitgemaakt. Toen werd M.C. en een bankemployee aangehouden. De vrouw is inmiddels heengezonden. Ook restaurant Kow Loon werd overvallen.

SBBS ook slachtoffer

Vorig jaar werd de geldtransportwagen van de Stichting Behoud Bananen Sector, SBBS, in Nickerie overvallen. De overvallers gingen met een buit van SRD. 100.000, vandoor. De geldtransporteurs werden onder schot gehouden en ook het voertuig werd afgepakt. De wagen werd later op de dag vrijwel geheel afgebrand, teruggevonden op de weg naar Southdrain.

Op 31 december 2007 werd er inbraak gepleegd in de Juwelierszaak Ilaisha die gevestigd is op het marktterrein. Bij die inbraak werden juwelen ter waarde van 500.000 US dollar buitgemaakt. Sabajo zegt dat al deze inbraken steeds duidelijker worden en nu eindelijk opgelost kunnen worden. Het geld en de spullen die buit werden gemaakt, zijn niet teruggevonden.

(Wanita Ramnath)


Eerdere berichtgeving over  roofoverval op de markt (dWT, Januari 2008)

Dieven roven geld en sieraden markt Nickerie

NIEUW-NICKERIE - Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken bij juwelier Irisha op het marktterrein en grote hoeveelheden sieraden en geld meegenomen. De eigenaar ontdekte de diefstal maandagochtend toen hij zijn winkel wilde openen. De ingeschakelde politie begon gelijk een grootscheepse zoekactie, maar heeft nog geen aanhoudingen verricht. Frappant is dat er op het moment van inbraak wachters op het marktterrein waren, die er volgens omstanders meer vanaf zouden weten.

De inbrekers zijn zeer professioneel te werk gegaan, door via het dak en de vliering naar binnen te gaan, en vervolgens met snijbranders de brandkast te openen. Volgens opgave van de eigenaar zijn sieraden ter waarde van 500.000 US dollar meegenomen, SRD 25.000 en 8.000 euro. Max Chiragally, belast met de bewaking van de markt, zegt aan dWT dat het op die bewuste avond heel hard regende en de wachters zich moeilijk konden verplaatsen.

Die dag waren er vijf wachters in dienst, terwijl hij zelf tot vier uur s ochtend nog ter plaatse was. Volgens hem werd tot in de ochtenduren luide muziek afgedraaid en was het er druk. Controle zou daardoor moeilijk zijn geweest. Chiragally zegt verder dat hij de politie vorige week twee keer heeft getipt dat mensen met boten achter de markt aanmeerden en poogden in te breken.

Beide keren zijn de dieven ontdekt, die toen op de vlucht sloegen. Chiragally vermoedt dat het dezelfde mensen zijn die deze keer met succes hebben toegeslagen. Voor hem is het een dieptepunt in 2007, omdat er voor het jaar geen andere inbraken zijn geregistreerd.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / dWT

27-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics