Nickerie.Net, maandag 27 september 2010


Luxe New York bezoek: wachten op Return on investment

 

Paramaribo - De parlementariër voor de FRONT/VHP fractie, Chan Santokhi, heeft de Mega Combinatie gedocumenteerd aangegeven, dat men het Volk van Suriname - meer nog het electoraat - ernstig heeft misleid. Door de samenleving allerlei zaken voor te houden die nu niet kunnen worden gerealiseerd, snijdt men zich nu diep in de eigen tien MC-vingers. Grondoorzaak van dit al, is dat men de burgerij heeft blijgemaakt en haar stem heeft weten te winnen, met een hartstikke dooie mus.

 

Wie een boedel overneemt, moet wel weten wat in de eigen boezem zal gaan vallen en wat niet. Daarbij het volk geen worsten voorhouden, die er bepaald niet zijn. Eerder waren daar, de verminderde inkomsten door productieterugval bij Suralco, Staatsolie, kortom: de mijnbouwsector. Op de mondiaal opgeschroefde goudinkomsten na. Het verdwijnen van BHP Billiton, heeft veel sociaal en structureel kwaad aangericht. Bedrijven die onder meer stuk gingen, doordat de West-Suriname verwachtingen, niet werden gerealiseerd en de baten van investeringen in eigen bedrijf, vrij begonnen ‘droppen’ dan wel rigoureus kwamen neer te vallen.

 

De helaas verscheiden governor van de Centrale Bank, de visionair André Telting, waarschuwde: “Fiso zal ons inflatoir…’. En dan: ‘…we kunnen FISO echt niet betalen…’. De internationale monetaire autoriteiten, galmden hetzelfde aan informatie. De minister van Financiën, Humphrey Hildenberg: ‘Het is elke dag, een passen en meten…’. De president van de Republiek Suriname, Ronald Venetiaan: ‘Ik heb van de governor geleerd, dat de opgebouwde reserve ter ondersteuning van de Surinaamse munteenheid dient en niet voor consumptie geschikt kan/mag worden gemaakt…’. De huidige minister van Financiën en de nieuwe governor op de Centrale Bank van Suriname, kunnen de voorgaande zaken alleen maar herhalen. En niets anders! Laat het aan een ieder duidelijk worden en zijn, dat het nu opvragen van dividenden en contanten van productiemaatschappijen, niet gebruikt zullen worden voor ontwikkelingsdoelstellingen. Enkel voor de aflossing van schulden voor geleverde goederen en diensten. Daarnaast misschien ook een gedeelte voor het consumptieve, dat in eerste instantie bestaat uit het betalen van belachelijk aangescherpte hoeveelheid loonsommen bij de overheid. Wie kan zich nog heugen, wat een moeite het kostte om FISO I en de vakantiegelden over te kunnen maken? Allemaal reeds consumptief aangewend en uitgegeven.

 

Twee weken geleden werd er geroepen, om de voorspoedige inzet van de governor van de Centrale Bank. Alsof er geen waarnemend-governor in functie was en ondersteund werd, door een gedegen Raad van Commissarissen. Dit medium gaf toen reeds aan, dat een nieuwe governor ook niet met een “toverstok” werkt of aantreedt. Een zinsnede die de heer Hoefdraad, gisteravond blijkt te hebben herhaald. Geen toverstok!

 

Wel is de samenleving nu geconfronteerd met een peperdure reis naar de Verenigde Naties in New York. Versierd met wat wazig aangekondigde en vage afspraken, die Harvey Naarendorop uit zijn “magic bottle”, zou hebben weten te fluiten. Hopelijk zal de minister van Financiën, ‘the treasurer of the Republic of Suriname’, bij terugkeer van de “New York – gangers”, aan het Volk van Suriname kunnen mededelen, wat de investering is geweest om “The Big Apple” strak vermogend te bezoeken en wat ‘the return of investment’ is geweest. En dan een simpele op en aftelsom maken, netjes salderen tegen wat een reisje New York, onder de vorige regering in totaal kostte. Als Wonny Boedhoe, dat tegen die tijd allemaal nog in alle transparantie mag mededelen. ‘Return on investment…, please’.

 

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / De West

27-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics