Nickerie.Net, maandag 27 september 2010


NPS heeft principes en idealen hoog gehouden

Paramaribo - De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft in de afgelopen 64 jaar de geschiedenis van het land helpen bepalen. Zij heeft haar principes en idealen hoog gehouden. “De meest markante momenten zijn de onafhankelijkheid op 25 november 1975 en het herstel van de democratie, waarbij de vernietigde economie weer op spoor is gezet.” Dit zegt NPS-voorzitter tevens ex-president Ronald Venetiaan in gesprek met NSS. Vandaag heeft de NPS een dankdienst. De partijleider zegt trots te zijn op wat in de afgelopen periode is neergezet. Een deel is dit gebeurd als regering en andere zaken zijn gerealiseerd vanuit de oppositiebanken.

NPS-voorzitter tevens ex-president Ronald Venetiaan

Grote bijdragen

Terugblikkend zegt Venetiaan dat het volk tot ontwikkeling is gekomen. Venetiaan merkt op dat de NPS verschillende zaken heeft helpen realiseren. Iedereen in Suriname is in de gelegenheid om onderwijs te volgen, tot ver in het binnenland. De universiteit is opgezet. Venetiaan somt verder op dat discriminatie in het onderwijs is weggewerkt. De gezondheidszorg, sociale voorzieningen, economische stabiliteit, zijn enkele wapenfeiten die de politicus opnoemt.

De NPS-voorman merkt op dat er een goede relatie is opgebouwd met de buren, in de regio en internationaal. Er wordt met respect over Suriname gesproken. Er is kredietwaardigheid. “Mensen kijken niet de andere kant op als je geld komt lenen”, aldus Venetiaan.

Evaluatie nog niet af

De NPS is nog niet klaar met de evaluatie van de afgelopen verkiezingen. De partij is van acht naar vier zetels gedropt. Venetiaan zegt dat als er nagegaan wordt wat de regering heeft neergezet in de afgelopen tien jaar, dan was er geen reden voor zo een groot verlies. In Paramaribo heeft de NPS verlies geleden in alle ressorten. Volgens de partijleider komt er nog een grondige evaluatie van het verkiezingsresultaat.

Venetiaan zegt dat bij de volgende algemene verkiezingen de NPS weer in de overwinningskoets zal zitten. “Wij zullen ervoor zorgen dat wij verkiezingswinst zullen behalen. Daarom is er een grondige evaluatie nodig, waardoor wij weten waarom wij de zetels niet gemaakt hebben. Venetiaan is er trots op dat in de 64 jaar de partij haar idealen en principes hoog gehouden heeft. De NPS kan met opgeheven hoofd terugkijken naar haar geschiedenis.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / FOS Network

27-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics