Nickerie.Net, maandag 27 september 2010


Regering Bouterse-Ameerali typerend voor het verlies van fatsoen

Paramaribo - Politicus en Nieuw Frontpartner Winston Jessurun (DA-91) noemt de verkiezingsuitslag, de regeringsformatie en het imago van de regering Bouterse/Ameerali, typerend voor het verlies van het fatsoen. “Wij respecteren de verkiezingsuitslag maar moeten vaststellen dat het fatsoen kwijt is. Net zoals de gekozenen niet altijd gelijk hebben, blijkt nu dat ook de kiezers geen gelijk hebben”, zegt Jessurun. Hij sprak zondagmiddag tijdens een bijeenkomst, in Grun Dyari, waar de Nationale Partij Suriname (NPS) haar 64ste jaardag vierde.

SPA-voorzitter Guno Castelen (links) en Winston Jessurun van DA'91)

De Nieuw Front partners zijn er nog altijd van overtuigd dat Desi Bouterse niet de juiste persoon is voor het ambt van president. Jessurun zegt dat het fatsoenlijk zou zijn geweest als Bouterse zich had teruggetrokken uit de politieke strijd, omdat er een rechtszaak tegen hem loopt als hoofdverdachte van moord.

De politicus die ondersteuning krijgt van de voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid, Guno Castelen, vindt dat de nieuwe regering zoveel heeft beloofd in de verkiezingscampagne, maar tot nu toe niets concreet heeft gedaan. “Wat we zien zijn ontheffingen en politieke benoemingen”. Volgens Jessurun is de berichtgeving in de media over het beleid van de regering gecensureerd. “Laat u zich daardoor niet misleiden”. Castelen zegt dat de samenleving zaken goed moet volgen en zich niet moeten laten censureren.

Castelen en Jessurun zeggen blij te zijn dat het Nieuw Front het been stijf heeft gehouden en de principes niet over boord heeft gegooid om samen te werken met de huidige regering. Castelen merkt op dat er flink aan koppensnellen wordt gedaan. Dit kost het land veel geld. De SPA-voorzitter wijst erop dat het om verspilling gaat deskundigen. Castelen steekt de NPS-ers een hart onder de riem en doet een beroep op hen hard te blijven werken en niet te lang stil te staan bij het verlies. Hij roept de NPS op om paraat te blijven. 

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

27-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics