Nickerie.Net, maandag 27 september 2010


Venetiaan en Sardjoe: Bouterse maakt misbruik van het begrip democratie

Paramaribo -  “De democratie heeft ons een president gegeven, ook hij neemt woorden als democratie en gerechtigheid in de mond, ook al is hij dat niet”, zegt Ronald Venetiaan, voorzitter van de Nationale Partij Suriname. Hij bleef gisteren op de 64ste jaardag van de NPS stil staan bij de huidige politieke situatie, de vorming van de regering-Bouterse/Ameerali en de geaardheid van dit kabinet. Kiezers voelen zich steeds meer bedrogen en zien nu duidelijk wie de echte democraten zijn: in elk geval geen Bouterse.

NPS-voorzitter Ronald Venetiaan neemt felicitaties in ontvangst

Venetiaan zegt dat de NPS en haar echte partners zich onderscheiden van de huidige coalitie in wat verstaan wordt partnerschap, democratie en gerechtigheid. Democratie moet echt democratie zijn en gerechtigheid echt gerechtigheid”, sprak Venetiaan. Hij wijst erop dat mensen bepaalde begrippen gebruiken, terwijl ze andere dingen bedoelen.

Volgens de NPS-voorman is deze regering aan het bewind gekomen door politiek verraad in het Nieuw Front. De val van de NPS en ook het Nieuw Front, dat nu in de oppositiebanken zit, is volgens Venetiaan mede te wijten aan leiders die niet goed beseffen wat partnerschap inhoud. Ramdien Sardjoe, voorzitter van de VHP, zegt dat in de oppositie belanden geen schande is, afhankelijk van de manier waarop je daar terecht komt.

Venetiaan en zijn partners hebben zondag herhaaldelijke gewezen op het hebben van principes en fatsoen in de politiek. Sardjoe zegt dat er nu al een sfeer van angst aan het opkomen is in de gemeenschap, omdat de geaardheid van de regering steeds duidelijker begint te worden. Volgens de VHP-voorman zijn vooral kiezers in de districten beetgenomen. “Zij zeggen nu dat als we wisten dat de regeringsformatie zo zou zijn geworden, hadden we anders gestemd.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / FOS Network

27-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics