Nickerie.Net, maandag 27 september 2010


Winston Jessurun: VN-boodschap Bouterse was Berm oprisping

Paramaribo - Een berm oprisping en het buiten zetten van Surinames vuile was. Zo noemt Winston Jessurun, voorzitter van DA’91, de VN-boodschap van president Desi Bouterse op de 65-ste algemene vergadering in New York. “De wereld had er geen boodschap aan”, meent Jessurun. Volgens hem ging het slechts om kritiek op vorige regering. Dit zei Jessurun zondagmiddag in Grun Dyari, waar hij een felicitatieboodschap uitsprak rond de viering van de 64ste jaardag van de Nationale Partij Suriname.

De NPS-dankdienst zondagmiddag in Grun Dyari

Jessurun zegt dat Bouterse de erkenning die hij in de wereld zoekt niet heeft gekregen in New York. “Hij beseft niet dat veel mensen niet door één deur met hem willen gaan”. De mededeling van minister Winston Lackin aan Starnieuws dat president Bouterse met brasa’s is ontvangen, vindt Jessurun belachelijk en absoluut geen teken van erkenning. Volgens Jessurun wordt een vertekend beeld gegeven van de situatie.

De politicus zegt dat Bouterse een enorme angst heeft om opgepakt te worden op basis van het Nederlandse vonnis. Hij is veroordeeld tot elf jaar celstraf, voor zijn betrokkenheid bij drugshandel. “Het is daarom dat hij geen gebruik heeft gemaakt van een normale lijnvlucht, maar rechtstreeks is gevlogen naar New York. Wat zal het de staat allemaal niet gekost hebben om die charter te betalen”, vraagt Jessurun zich af. Hij merkt op dat het volk nu moet betalen voor de persoonlijke angst van de president van het land.

De politicus wijst erop dat deze regering tot stand is gekomen door verraad en omkoping. Terwijl gezegd wordt dat geen koppen gesneld zullen, worden mensen die deskundig zijn van hun posten verwijderd. Jessurun vindt dat berichten verdraaid worden. Hij benadrukt het belang van het bijeen blijven van het Nieuw Front. Hij wijst erop dat er krachtige standpunten ingenomen zullen worden. De regering zal kritisch worden gevolgd.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS / FOS Network

27-09-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics