Nickerie.Net, maandag 04 oktober 2010


Jagdeo: “Volgend jaar van start met brug over Corantijn”

Georgetown - President Barrat Jagdeo van Guyana zou bij voorkeur in de loop van 2011 al een begin maken met de werkzaamheden aan de brug over de Corantijnrivier. Jagdeo geeft aan dat hij en zijn collega Desi Bouterse op één lijn zitten om zo snel mogelijk een vaste verbinding tussen Guyana en Suriname aan te leggen. Het Guyanese staatshoofd zei dit vorige week tijdens een bijeenkomst bij de waterzuiveringsinstallatie in Corriverton, Berbice, zo meldt het Guyanese dagblad Stabroek Nieuws in de editie van vandaag.

Tijdens het onderhoud tussen Jagdeo en Bouterse van ruim een week geleden rond de VN-vergadering in New York hebben beide staatshoofden opnieuw de aanleg van de Corantijn-brug besproken: “We have agreed that we will jointly move expeditiously to bridge the Corentyne River. We want to start that project sometime next year.” De brug stond eerder op de agenda tijdens het staatsbezoek van Bouterse aan Guyana op 6 september. Destijds is overeengekomen om een haalbaarheidsstudie uit te voeren. Volgens Jagdeo ligt daarin het accent eerst op de technische aspecten en komt de financiering door beide landen direct daarna aan de orde.

Bij dezelfde gelegenheid kondigde Jagdeo aan dat binnen een paar maanden een werf wordt gebouwd om vanaf begin volgend jaar de olievoorraden voor de Guyanees-Surinaamse kust in kaart te brengen. De werf kost 30 miljoen US dollar en is bedoeld voor proefboringen in het bassin ter hoogte van de Corantijnrivier.

Jagdeo liet tegelijkertijd weten dat de projecten die Guyana en Suriname gezamenlijk willen ondernemen eerder niet mogelijk waren vanwege moeilijkheden tussen de twee buurlanden. Maar volgens de Guyanese president behoren die problemen inmiddels tot het verleden.

Barrat Jagdeo en Desi Bouterse tijdens hun onderhoud in Guyana begin september

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

04-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics