Nickerie.Net, woensdag 06 oktober 2010


Goede start schooljaar in Nickerie

Nickerie - De basis- en VOJ-scholen in Nickerie hebben maandag een goede start gemaakt. Alle ingeschreven leerlingen zijn op de basisscholen geplaatst. De VOJ-scholen hebben grote eerste klassen. Van de 45 leerlingen die op de wachtlijst stonden, zijn er al 31 geplaatst. Volgens onderwijsinspecteur Roy Katisa krijgen ook de overige leerlingen deze week nog een plaats.

Katisa zegt dat Grace Schneiders Howardschool en de R.G. Bueno Bibazschool, de beide muloscholen in het district, inmiddels geen leerlingen meer kunnen onderbrengen. De eerste klassen van deze scholen hebben elk meer dan 30 leerlingen. Katisa verwacht dat de overige muloscholieren op de Sitalsingschool terecht kunnen. Een andere optie is om een lokaal in bruikleen te nemen op de Ramjaneeschool ( LBGO). Dit omdat beide scholen op hetzelfde complex staan. Hierdoor kunnen dezelfde leerkrachten de lessen verzorgen.

De onderwijsinspecteur merkt op dat het nu de hoogste tijd is voor een extra muloschool in het district. “Elk jaar zitten we met hetzelfde probleem. De muloscholen kunnen het aantal inschrijvingen niet meer aan. Iets kleinere klassen is prettiger voor de leerkracht en voor de leerlingen. Zo zitten de leerlingen te dichtbij elkaar, waardoor ze ook drukker worden”, aldus de onderwijsinspecteur.

De basisscholen hebben alle leerlingen kunnen opvangen. Ook in Apoera is de start van het schooljaar naar wens verlopen. Katisa streeft naar een hoger slagingspercentage voor de basis- en muloscholen in het district. Voor wat het toetsresultaat van de basisscholen betreft, staat Nickerie al geruime tijd landelijk aan de top.

Tekst en foto Wanita Ramnath

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

06-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics