Nickerie.Net, woensdag 06 oktober 2010


Santokhi in debat met Surinaamse Nederlanders

Eric Mahabier, 06/10/2010

DEN HAAG - ‘Bedreigt misdaad de rechtsstaat in Suriname en is veiligheid troef’. Voormalig minister van Justitie en Politie Chandrikapersad Santokhi debatteert vrijdag in Den Haag over dit onderwerp met de Surinaamse gemeenschap in Nederland. Santokhi (Nieuw Front/VHP-assembleelid) die momenteel met een parlementaire delegatie in Zwitserland zit, reist in het weekend terug naar Suriname.

Kenniskring Nederland maakt van die gelegenheid gebruik om een “luchtig” debat met de voormalige minister van Justitie en Politie aan te gaan, zegt voorzitter Robby Makka. Volgens Makka is voor dit onderwerp gekozen omdat Santokhi baanbrekend werk heeft verricht vooral op zijn vakgebied misdaadbestrijding en veiligheid. “We kennen meneer Santokhi als ‘mister rechtsstaat’ en ‘mister veiligheid’. Hij is erg bekwaam en deskundig op zijn vakgebied.”

Makka vindt dat Santokhi het ministerie van Justitie en Politie op een projectmatige en moderne manier heeft geleid en daarbij zowel Surinaams als Nederlands kader heeft betrokken. Kenniskring organiseert het debat op verzoek van de Surinaamse gemeenschap in Nederland die ook de ontwikkelingen in Suriname nauwlettend volgt. Een van de zaken waar Santokhi op zal ingaan is of de criminaliteit toegenomen of verruwd is. Kenniskring is een vrijwillige netwerkkring van topkader uit de academische, overheids- en bedrijfsgemeenschap.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

06-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics