Nickerie.Net, zaterdag 09 oktober 2010


Minister Sastroredjo onderneemt actie tegen NV Mahona

Nickerie - Minister Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) is bezig met een onderzoek rond de uitgifte van een perceel ter grootte van 80 ha. Dit is uitgegeven aan NV Mahona. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, heeft de oprichting van deze NV gestimuleerd. Hij zou ook aandelen hebben in deze NV.

De advertentie van minister Sastroredjo in Times van zaterdag

Het terrein, waar RGB onderzoek naar doet, staat in Wanica, aan de verbindingsweg van Java- en Van Hattemweg en maakt deel uit van 's Landsboerderij. Deze kwestie zou de oorzaak zijn van het opzeggen van het vertrouwen in de minister. Somohardjo zegt aan NSS dat hij geen enkel onderzoek vreest. Hij blijft erbij dat het vertrouwen in de minister is opgezegd omdat hij toppers van Pertjajah Luhur op RGB onheus behandelt en kleineert.

Sastroredjo zegt aan NSS dat Pertjajah Luhur en zijn eigen partij, de KTPI, drogredenen gebruiken om het vertrouwen in hem op te zeggen. Hij heeft formeel nog niet gehoord dat er breuk is tussen hem en de KTPI-leiding. Partijleider Willy Soemita zegt dat Sastroredjo op solotoer is en geen contact heeft met de leiding, die hem heeft voorgedragen. Sastroredjo zal vandaag een brief krijgen met argumenten die geleid hebben tot de breuk.

Intussen roept de minister in een bekendmaking in de krant de samenleving op om geen hypothecaire leningen te verstrekken aan NV Mahona. Het terrein moet ook niet geaccepteerd worden als onderpand. De minister zegt dat hij doorgaat met het uitvoeren van zijn beleid en niet van plan is te bedanken. De bal ligt bij president Desi Bouterse, die ministers benoemt en ontslaat. De KTPI heeft hem op de hoogte gesteld van de breuk. Ook vicepresident Robert Ameerali en de top van de Mega Combinatie zijn geļnformeerd over de situatie.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

06-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics