Nickerie.Net, woensdag 13 oktober 2010


Ex-minister Kandhai verbaasd over noodzaak renovatie werkkamer

Paramaribo - Ex-bewindsman en parlementariŽr Ganeshkoemar Kandhai toont zich verrast dat de werkkamer van de minister van Openbare Werken dringend en uitgebreid moest worden gerenoveerd. "Ik heb een kamer achtergelaten die goed genoeg is om het werk als minister te kunnen doen", zegt VHP-topman Kandhai desgevraagd aan NSS.

Ex-minister van Openbare Werken, Ganeshkoemar Kandhai

De ex-minister is ook verbaasd over het feit dat de renovatie en inrichting van zijn vroegere werkkamer SRD 650.000 moest kosten. "Met dit bedrag kunnen we verschillende huizen bouwen", zegt Kandhai. Volgens vicepresident Robert Ameerali gaat het niet alleen om de werkkamer van de minister maar om meer ruimten bij OW en de inrichting. Minister Ramon Abrahams zegt dat hij elke cent kan verantwoorden.

Procedure Om verbouwingen te plegen, moet een openbare aanbesteding worden gehouden. Kandhai zegt dat als het bedrag van SRD 30.000 wordt overschreden, een openbare aanbesteding nodig is. Indien het om een noodsituatie, een calamiteit gaat, kan hiervan afgeweken worden. Kandhai legt uit dat drie offertes opgevraagd moeten worden. Daarna moet de raad van ministers een besluit nemen en een missive goedkeuren. Vervolgens komt er een resolutie van de president, die geparafeerd moet worden door de minister van FinanciŽn. Na autorisatie van FinanciŽn kan het werk uitgevoerd worden.

Abrahams zei dinsdag op een persconferentie dat de renovatie en herinrichting nodig waren. Volgens hem zou niemand gebruik willen maken van het gastentoilet. Kandhai zegt dat zijn gasten gewoon gebruik gemaakt hebben van het toilet. "Ik heb vijf jaar gewerkt in de kamer. Toen ik aantrad, zijn er enkele verbouwingen geweest. De kamer was efficiŽnt en voldeed aan de eisen. Er was geen acute noodzaak om zoveel geld uit te geven, terwijl de regering aangeeft dat iedereen moet bezuinigen. Meer dan 350 mensen moeten naar huis op Openbare Werken omdat er geen geld is", aldus Kandhai, die van plan is de regering in De Nationale Assemblee om opheldering te vragen over deze kwestie.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

12-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics