Nickerie.Net, vrijdag 15 oktober 2010


Leo Brunswijk raakt positie president-comissaris SLM kwijt

Ordinaire scheldpartij tussen  Ramon Abrahams en Leo Brunswijk

Leo Brunswijk, ABOP-topper en jongere broer van coalitieleider Ronnie Brunswijk, raakt zijn positie als president-commissaris bij de SLM kwijt. President Desi Bouterse eist deze post op voor zijn partij, de Nationale Democratische Partij (NDP). De NDP heeft Gerard Brunings voorgedragen als lid van de raad van commissarissen (rvc). Donderdag is de algemene vergadering van aandeelhouders afgebroken. In een schorsing zijn harde woorden gevallen, gepaard gaande met scheldwoorden, tussen minister Ramon Abrahams van Openbare Werken en Leo Brunswijk. De zaak liep zodanig uit de hand dat besloten werd 's avonds met de president om de tafel te gaan.

Leo Brunswijk, ABOP-topper en jongere broer van coalitieleider Ronnie Brunswijk. Leo Brunswijk raakt post van president-commissaris bij de SLM kwijt.

 

Geen oplossing

Tijdens de aandeelhouders vergadering ging het om de nationaliteit van twee leden. Brunswijk en Dino Somohardjo, zoon van de voorzitter van Pertjajah Luhur, hebben de Nederlandse nationaliteit. Eerder had vicepresident Robert Ameerali aangekondigd dat alleen Surinamers lid kunnen zijn van de rvc's. Wie een andere nationaliteit heeft, kan via de verkorte procedure Surinamer worden.

Op de vergadering werd geopperd door Ameerali dat Brunswijk en Somohardjo nog lid konden blijven in afwachting op het verkrijgen van de Surinaamse nationaliteit. Abrahams was hier geen voorstander van. Hij vond dat alle leden van de vorige rvc moesten aftreden. In de tussentijd zou Brunings waarnemen. Brunswijk kon zich hier niet in terugvinden en vroeg om een schorsing. Hierna liepen zaken uit de hand, waardoor de vergadering werd verdaagd.

Ontevreden

Tijdens de bijeenkomst met de president donderdagavond was Ronnie Brunswijk ook aanwezig. Verder Leo Brunswijk, Ameerali, Abrahams en minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme. Op deze vergadering bleek dat de president niet tevreden is met het functioneren van Brunswijk als president-commissaris. De SLM is volgens hem niet op de juiste wijze geleid. Bouterse stak zijn ontevredenheid niet onder stoelen of banken. Hij eiste de functie op voor de NDP, die orde op zaken zal stellen.

NSS verneemt dat de ABOP geschokt is over de gang van zaken. Deze partij wil Brunswijk behouden als president-commissaris. In elk geval wil ABOP deze post niet kwijt raken. Afgesproken is dat de aandeelhouders vergadering dinsdag wordt voortgezet. De ABOP zal zich beraden over de situatie. Leo Brunswijk wilde nu geen commentaar geven.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

14-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics