Nickerie.Net, zondag 24 oktober 2010


Twintig echtparen gehuldigd met hun huwelijk

Nickerie - Twintig echtparen zijn voor hun saffieren en gouden huwelijk gehuldigd door districtscommissaris Bhagwathpersad Shankar. Achttien echtparen hebben hun gouden bruiloft gevierd en twee herdachten hun saffieren bruiloft. Deze koppels hebben vijftig en zestig jaren lang met elkaar lief en leed gedeeld. Sahangoekhan Mohamed Khan werd ook door de dc gehuldigd, omdat hij op 22 augustus 100 jaar werd.

Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar troost weduwnaar Nabie. Zijn vrouw liet het leven, kort na de viering van het gouden bruiloft.

De jubilarissen mochten elk een enveloppe in ontvangst nemen. De koppels die 50 jaren getrouwd zijn, kregen SRD 500, en de anderen kregen SRD 100 meer voor tien jaar langer getrouwd zijn. De 100-jarige Sahangoekhan werd met SRD 1000 blij gemaakt.

“Kijkt u niet naar de inhoud van uw enveloppe, want u hebt veel meer dan dit verdiend. U hebt bijgedragen aan het vormen van de natie, welvaart en welzijn van het land. U hebt discipline getoond en onder alle omstandigheden bent u bij elkaar gebleven”, aldus Shankar. Hij wenste de echtparen goede gezondheid, wijsheid en nog meer gelukkige jaren toe.

Weduwnaar Nabie barstte in tranen uit bij het in ontvangst nemen van zijn enveloppe. Kort na hun gouden bruiloft, overleed zijn vrouw. Dit moment kwam erg hard over bij de weduwnaar die het bedrag niet meer met zijn levenspartner kan delen. Shankar troostte Nabie en vroeg hem om zich sterk te houden. De dc legde de geëmotioneerde man uit dat het leven nou eenmaal zo in elkaar zit. Niemand is voor eeuwig op aarde. Hij moet de leuke momenten, die ze samen hebben gehad, koesteren.

De gehuldigde echtparen zijn: Mahabier-Kalidin, Soekhan-Achaiber, mahadew-Jaggesar, Matabadal-Doerga, Dwarka-Kedar, Mohanlall-Rambharse, Kesharie-Mohun, Rajaram-Ragho, Bahoran-Hira, Achaibar-Bhairo, Kartodikromo-Kromokapriso, Wongsodrono-Maiman, Lansdorf-Banjamin, Kalidien-Kasiemkhan, Sariman-Moesnadi, Amathardji-Soinangoen, Nankoe-Sanchit en Amatngalim- \Martosetiko. Nabie-Mohamed en Sokarijo-Kartodikromo zijn zestig jaar getrouwd. Zij zijn voor tweede keer gehuldigd.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

24-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics