Nickerie.Net, maandag 25 oktober 2010


Kopieerapparaat moet leerprestaties Kinderhuis Gaytrie verbeteren

Nickerie - De Stichting Nickerie Vooruit heeft in samenwerking met Stichting Sari een grote droom van Kindertehuis Gaytrie waar gemaakt. Dit kindertehuis had een kopieermachine nodig, omdat de 27 schoolgaande kinderen steeds leerstof moeten kopiŽren. Met deze geste hoopt het kindertehuis dat de kinderen beter zullen scoren op school en hun leerprestaties zullen verbeteren. Tot nu toe hebben de kinderen van Gaytrie redelijk tot goede leerprestaties. Sommige jaren zijn alle kinderen van het tehuis overgegaan of geslaagd.

Kinderhuis Gaytrie beschikt nu over een kopieermachine en hoeft geen geld meer uit te geven aan het maken van kopieŽn voor school.

Krishna Bajnath, voorzitter van Stichting Sari, zegt dat dit apparaat SRD 3750 gekost heeft. ďWanneer er een beroep op ons wordt gedaan, kijken we eerst of we dat probleem zelf kunnen oplossen. Als dat niet lukt, benaderen wij onze netwerken. Door donoren te zoeken, verzachten we het leed van mensenĒ, aldus Bajnath. Marga van Gelderen, van Stichting Nickerie Vooruit, zegt dat ze nu met dit bezoek een heel ander beeld heeft van het tehuis. Ze is onder de indruk van wat Gaytrie presteert. Van Gelderen is blij dat ze de kinderen heeft kunnen helpen met dit apparaat, waardoor het kopiŽren gemakkelijk zal gaan.

Jatienandan Kalidien, bestuurslid van Gaytrie, zegt dat het kindertehuis nu aardig wat centjes kan besparen, aangezien het nu zelf kan kopiŽren. Volgens Kalidien was een kopieerapparaat echt nodig. Hij merkt op dat ook het Nickeriaanse bedrijfsleven dit kindertehuis vaak steunt. Daarnaast zijn er Nickerianen die de kinderen regelmatig trakteren op eten en drinken.

De Stichting Nickerie Vooruit werd eind 2005 opgericht door Ed Monasch en zijn vrouw Hanneke Rudelsheim. In 2004 en 2005 heeft Monasch als internist een aantal maanden gewerkt in het Streekziekenhuis Nickerie. Ook Marga van Gelderen is regelmatig in Nickerie. Door dit verblijf zijn ze betrokken geraakt bij in het district en helpen waar ze kunnen.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

24-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics