Nickerie.Net, maandag 25 oktober 2010


SZN opent deuren nierdialysecentrum

Beta Debidien, 25/10/2010

NIEUW NICKERIE - Het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) opent vandaag de deuren van zijn nierdialysecentrum. "Het is een nieuwe afdeling van de ziekeninrichting, waarbij Nickerianen de gelegenheid zullen krijgen om zich in hun eigen omgeving te laten dialyseren", vertelt internist Manorath Doerga.

Volgens de internist is dit een project van hem dat in samenwerking met dokter Regie Lie Fo Sjoe en dokter Kwok Choy van Brahma Medilab is gerealiseerd. Doerga zegt dat er op dit moment vijftien patiŽnten in Nickerie zijn die wekelijks naar Paramaribo gaan om te dialyseren. Het nierdialysecentrum betekent ook een aanwinst voor de totale gemeenschap van het district, in het bijzonder de patiŽnten die een nierfunctie vervangende therapie nodig hebben. "Er komt gewoon een inloopfase, waarbij we met een paar van de patiŽnten gaan beginnen, maar dat zal langzamerhand gaan uitgroeien tot een volledige groep die hier dialyseert", vertelt Doerga.

Terwijl SZN ex-directeur Ravien Changoer, August Lila van het stichtingsbestuur en internist Manorath Doerga kijken, pleegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid de officiŽle handeling ten behoeve van de bouw van het Nierdialyse Centrum in Nickerie.-dWTarchief .

Wat de bemensing van het centrum betreft zegt de internist dat er lokale mensen zijn getraind. Om in de behoefte te kunnen voorzien, zullen er meer mensen getraind worden. Hij zegt dat er ook mensen uit de stad naar het westen zullen komen voor behandeling. Het startsein voor de bouw van dit centrum werd ergens begin mei 2010 gegeven door minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid en wel in aanwezigheid van het stichtingsbestuur onder leiding van August Lila en de toenmalige SZN-directeur Ravien Changoer.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

24-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics