Nickerie.Net, vrijdag 29 oktober 2010


Ajodhia wil één lijst VHP hoofdbestuursverkiezingen

Eric Mahabier, 29/10/2010

Paramaribo - Als het aan ondervoorzitter Jules Ajodhia ligt zal de VHP bij de komende hoofdbestuursverkiezingen met één kandidatenlijst moeten komen. Bij de samenstelling hiervan zal rekening gehouden moeten worden met ervaring, oud, jong en vrouw. Het is van belang dat de VHP met een consensuslijst komt, niet alleen om de eenheid in de partij te demonstreren, maar ook de sterkte. De VHP moet kiezers daarmee ook overtuigen dat ze bij de eerstvolgende algemene verkiezingen sterker uit de bus komen.

Deze boodschap gaf Ajodhia woensdagavond tijdens een informeel samenzijn met VHP Platform. Deze afdeling in Nederland had de ondervoorzitter uitgenodigd voor het geven van een uiteenzetting van de actuele politieke situatie en de wijze waarop de VHP de hoofdbestuursverkiezingen van 2011 tegemoet zal treden. Ingaand op vragen van dWT zegt Ajodhia dat de VHP bij de afgelopen verkiezingen geen verliezer is geweest. De partij heeft haar acht zetels weten te behouden. Vergeleken met de verkiezingen van 2005 hebben de kiezers op 25 mei 2010 aantoonbaar ruim 15.000 stemmen meer uitgebracht op de VHP. “Ik erken echter de politieke realiteit dat het Nieuw Front, de combinatie waar de VHP deel van uitmaakt, in de oppositiebanken zit.”

Volgens de ondervoorzitter wordt in bestuursverband reeds van gedachten gewisseld over het belang van een kandidatenlijst bij de hoofdbestuursverkiezingen. “Het lijkt erop alsof twee lijsten de democratie ten goede komt. Maar de Surinaamse politieke cultuur en realiteit is totaal anders”, antwoordt Ajodhia op de vraag of bij het indienen van meerdere lijsten deze de democratie niet ten goede komen. Bij de laatste hoofdbestuursverkiezingen van de VHP waren er voor het eerst in de partij twee kandidatenlijsten.

Ajodhia geeft aan dat de Surinaamse politieke cultuur en realiteit leert dat zaken tussen rivaliserende partijen met de verkiezingsuitslag niet in voldoende mate bijgelegd worden. Zelf heeft hij geen belangstelling voor de voorzittersfunctie. Dat heeft hij VHP Platform ook duidelijk gemaakt. Wel wil Ajodhia zijn actieve bijdrage blijven leveren aan de verdere versterking van de partij. Wie de nieuwe voorzitter van de partij wordt, laat hij aan de partijstructuren over.

VHP Platform-voorzitter Humphrey Bhagwanbali en bestuurslid Ricardo Esajas reageren verheugd op de wijze waarop Ajodhia hun organisatie van de nodige informatie heeft voorzien. “We hebben goed met elkaar van gedachten kunnen wisselen over de partij en de politieke situatie in het land”, zegt Bhagwanbali. “Heel wat onduidelijkheden die er waren zijn weggehaald”, reageert Esajas. Eén van de onduidelijkheden was hoe de partij zich in het parlement zal profileren. Ajodhia maakte de VHP’ers duidelijk dat wanneer de momenten zich daartoe zullen voordoen de VHP-fractie ook duidelijk en hard de partijstandpunten zal verwoorden. VHP blijft daarnaast ook vanuit de Nieuw Front-fractie opereren.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

29-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics