Nickerie.Net, vrijdag 29 oktober 2010


Bouterse vindt sommige ministers ondermaats presteren

Paramaribo - President Desi Bouterse erkent dat zijn regering in ruim twee maanden sinds haar aantreden fouten heeft gemaakt. Hij vindt zelfs dat sommige ministers uit zijn kabinet minder goed presteren. Er is veel ophef in de samenleving over brandende vraagstukken. Een aanbesteding op Openbare Werken, het gigantische salaris van Centrale Bank Governor Gillmore Hoefdraad en de eis van coalitiepartners die roepen om het aftreden van minister Martinus Sastroredjo, staan voorop in het rijtje. Bouterse belegde donderdag met zijn coalitiepartners een persconferentie. “Ik ben niet gekomen om goed te praten wat fout is, maar u omstandig te informeren”, zei de president.

President Desi Bouterse vindt dat er beter gecommuniceerd moet worden met het volk. (Foto: Ramon Keijzer)

Bouterse zei dat de pers wat hem betreft goed werk heeft verricht door kritisch de regering te volgen en ruchtbaarheid te geven aan zaken. Het staatshoofd benadrukte dat er een goede communicatie nodig is met het volk en dat tot nu toe de informatieverstrekking ‘stroef ‘ is geweest. Het is ondermaats en dat hebben we als regering nu geleerd. Ook dat we langzaam maar zeker afdrijven van ons strategisch doel. Ik hoop dat wij na deze persconferentie weer op spoor komen”, zei Bouterse.

De president gaf daarna informatie vanuit de regering over RGB, OW en Centrale Bank van Suriname. Daarna behandelde hij uit de regeringsverklaring enkele belangrijke onderwerpen. Vicepresident Robert Ameerali zei dat de regering nog onervaren is en in een niet gemakkelijk proces is beland, maar wel van goede wil is. Hij vroeg om geduld, ook van de media. Volgens hem heeft die ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid dan alleen maar kritisch te zijn naar de regering toe.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NOS

29-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics