Nickerie.Net, donderdag 28 oktober 2010


Jenny Simons: ‘Ik vind het salaris hoog’
Geplaatst: 28/10/2010

Paramaribo -  Jenny Simons vindt het salaris van de governor van de Centrale Bank van Suriname hoog. Dat is het eerste wat de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) zegt. De DNA- topvrouw kan zich herinneren dat er met Hoefdraad was afgesproken dat hij in salaris niet achteruit zou gaan. Bij het IMF verdiende Hoefdraad US$ 16.349 per maand. Als governor toucheert de man straks US$ 28.777. Dit wist Simons niet.

Patrick Kensenhuis (NF/NPS) schrok zich een aap toen hij het nieuws vernam. ‘Ik vraag me af waarom zo een hoog salaris in dit ontwikkelingsland. Hij moet zich aanpassen aan de Surinaamse omstandigheden’, zegt Kensenhuis. Hoefdraad had in zijn ogen tenminste hetzelfde salaris of iets meer dan de vorige governor van de Centrale Bank kunnen ontvangen. ‘Hoefdraad moet krijgen wat hij bij IMF kreeg en dat is heus nog geen 80.000 op maandbasis. We zijn allemaal geschrokken toen we het vernamen in de dagbladen vandaag. En als men luistert naar de reacties op het veld, is men niet happy met het salaris van de governor’, vindt Kensenhuis.

Volgens Simons is Hoefdraad toch de persoon geweest die de kredietwaardigheid van dit land in een positieve richting heeft helpen duwen. Dit gebeurde zowel in binnen- als in het buitenland. De financiële wereld morde niet toen zij vernam dat Hoefdraad governor van de Centrale Bank werd. ‘Als land moet je een basis hebben om niet alleen te lenen, maar voor investeerders een goede credibility te hebben.’ De overheid heeft deze rust nodig om haar bevolking te ontwikkelen.

'Als men twijfelt aan het financieel monetair beleid van het land waarin men wil gaan investeren, dan heb je veel grotere problemen’, legt de DNA-voorzitter uit. ‘Dankzij Hoefdraad is ons land financieel in een rustiger vaarwater gekomen.’

Gregory Rijssen

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

28-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics