Nickerie.Net, donderdag 28 oktober 2010


Met brutosalaris 80.000 SRD verdient Hoefdraad veel meer dan bij IMF

Paramaribo - Desi Bouterse en de coalitietop zullen vandaag een persconferentie beleggen om uitleg te geven over verschillende brandende zaken. Het salaris van de Governor van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, is een heet hangijzer. Bij IMF verdiende Hoefdraad USD 16.349 bruto per maand en van de Surinaamse belasting betaler ontvangt hij maandelijk USD 28.777. Het gaat om een netto bedrag van SRD 42.000, waarmee minister Wonnie Boedhoe van FinanciŽn naar de raad van ministers (rvm) was gestapt. In de rvm is opgemerkt door vicepresident Robert Ameerali en enkele ministers dat het niet gebruikelijk is om te werken met netto salarissen.

Tijdens de vergadering merkte minister Boedhoe op dat bruto het bedrag neerkomt op ongeveer SRD 80.000. Op de SRD 42.000 netto komt 38% belasting en 4% algemene oudedags voorziening. Er is geen pensioen opgenomen. Het ligt in de bedoeling dat het Internationaal Monetair Fonds, in het kader van technische bijstand, een bijdrage kan leveren om het salaris van Hoefdraad te helpen betalen. Naast de bezoldiging gaat het ook om huisvesting, representatiekosten, vakantieuitkering en andere voorzieningen.

De samenleving is vanaf dinsdagmiddag, nadat NSS het salaris van de Governor van de Centrale Bank van Suriname bekendmaakte, uit haar doen. SRD 80.000 per maand vinden vriend en vijand absurd voor Suriname. Velen zijn op Internet gegaan om uit te zoeken wat iemand als Hoefdraad bij het IMF verdiende. Hij was 'Senior Economist at the Statistics Department'. Er is weinig begrip voor het mega-salaris van Hoefdraad, die de president van Suriname ver achter zich laat als het gaat om de bezoldiging. Het hele land wacht op de uitleg van de president, die om 11 uur een persconferentie houdt.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS/FOS Network

28-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics