Nickerie.Net, vrijdag 29 oktober 2010


Technisch personeel OW MCP getraind in bediening machines

Beta Debidien, 29/10/2010

NIEUW-NICKERIE - Vijf technische medewerkers van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OW MCP) zijn vorige week getraind in het bedienen van machines bij het pompgemaal te Wakay. De trainingen zijn verzorgd door het buitenlands bedrijf Bosman, dat het bedrijf Pasman heeft ingehuurd om vier dieselmotoren bij het pompgemaal geheel te reviseren.

Bosman heeft geadviseerd om op een juiste wijze om te gaan met de apparatuur. In dat kader is ook gevraagd om het personeel, belast met de bediening van de machines, te upgraden zodat de machines langer kunnen meegaan. Het systeem is nu ook sterk verbeterd.

“We hebben nu een aantal computers in het pompgemaal waarop wij alle gegevens van een draaiende machine nauwkeurig kunnen aflezen”, zegt OW MCP-directeur Richenell Small. “Elk moment kunnen wij zien wat de stand van zaken is, hoeveel brandstof is verbruikt, welk onderdeel aan vervanging toe is en eventuele tekorten aan smering en nog veel meer, terwijl vroeger dat niet het geval was. Onze mensen moesten toen alles handmatig aanpakken.”

Volgens Small zijn trainingen voor de personeelsleden goed en vlot verlopen. “Er zijn ook probleemgevallen gesimuleerd door de trainers en onze mensen hebben de fouten ingezien en zelf opgelost.” De totale rehabilitatie van het pompgemaal is gefinancierd met ontwikkelingsgeld voor ongeveer 3,2 miljoen euro. Er is nu een tekort aan wat middelen voor het uitvoeren van andere werken op het pompgemaalcomplex.

Small heeft onlangs een gesprek gehad met Badrisein Sital, regeringscoördinator voor de rijstsector. Sital is gevraagd om openingen te zoeken voor middelen, zodat ook de lekkages aan de brandstofleidingen kunnen worden opgeheven. Het OW MCP heeft aannemer Mohangoo reeds de opdracht gegeven om de begroeiing in het 66 km lange Corantijnkanaal op te schonen. “Want wij willen geen situatie hebben van verstoppingen, wanneer er straks een beroep gedaan wordt om water te pompen ten behoeve van de 12.500 ha landbouwareaal aan de linkeroever van de Nickerievier”, aldus Small.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

29-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics