Nickerie.Net, vrijdag 29 oktober 2010


Urgente werkzaamheden OW gegund aan vertrouweling

Paramaribo -  De urgente renovatie werkzaamheden op het ministerie van Openbare Werken (OW) die zijn uitgevoerd voor SRD 650.000 zijn gegund aan een vertrouwenspersoon van de minister. Dit zei president Desi Bouterse op en persconferentie van de coalitietop donderdag. Hiervoor is afgeweken van de comptabiliteitswet die een openbare aanbesteding voorschrijft. Bouterse zegt dat het werk is gegund aan Consultancy partners Oostwijk.

Ministerie van Openbare Werken

De NDP-parlementariŽr Melvin Bouva, zegt desgevraagd aan NSS dat er duidelijke uitleg is gegeven over deze kwestie. Ook hij heeft zich georiŽnteerd op Openbare Werken en heeft zich overtuigd van de urgentie en de bedragen. Bouva zegt dat er ook veel roddels worden verspreid. Het wordt openlijk verteld dat in de media dat de dochter van de minister en zijn schoonzoon betrokken zouden zijn bij de werkzaamheden. Bouva verzekert dat Oostwijk geen familierelatie heeft met Abrahams en ook het bedrijf waar zijn dochter werkt, heeft niks te maken met de werkzaamheden op Openbare Werken.

De president zegt dat de urgentie van het besluit om af te wijken van de comptabele regels te maken heeft met de onveilige situatie waarin het hoofdkantoor van OW zich bevond. Er is een acuut gevaar voor brand. Het rapport waarop dit alles is gebaseerd zou al door de vorige regering Venetiaan/Sardjoe zijn opgemaakt. Op basis hiervan heeft de raad van ministers het voorstel van Abrahams goedgekeurd. Bouterse zegt dat de renovatie op de begroting heeft gestaan van de vorige regering.

Oorspronkelijk is de renovatie begroot op SRD 418.463. de directievoering voor het werk is begroot op SRD 12.553, 39. Voor onvoorziene uitgaven is een post opgenomen van SRD 35.000. Voor inrichting en bijzaken is opgenomen een bedrag van SRD 138.858. Volgens Bouterse is het bedrag meer geworden dan SRD 650.000 omdat tijdens de renovatie is gebleken dat er meer niet in orde was aan het gebouw. Het raadsvoorstel om af te wijken is goedgekeurd in de raad van ministers. Alle ministers hebben hun zegen aan de afwijking gegeven.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

29-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics