Nickerie.Net, woensdag 03 november 2010


Landbouwvliegtuig over de kop

Beta Debidien, 03/11/2010

NIEUW-NICKERIE - Een éénmotorig landbouwvliegtuig van vliegmaatschappij Eagle Air Services (EAS) is gisteren bij het landen van de baan geraakt en over de kop geslagen. Hoewel het toestel is beschadigd, kwam de piloot met de schrik vrij. Het ongeval deed zich voor omstreeks kwart over acht 's morgens op het Nickerie Airport te Zeedijk in Nickerie.

Volgens verklaringen van piloot Ramsewak Jagessar heeft hij problemen gehad met het remsysteem. Dat maakte dat het vliegtuig bij het landen naar rechts trok, op een gegeven moment van de baan raakte en ongeveer tien meter verderop ondersteboven tot stilstand kwam.

Het landbouwvliegtuig ligt op zijn kop, tien meters verwijderd van de baan van het vliegveld te Zeedijk in Nickerie. Onder andere de politie oriÎnteerde zich ter plekke en de nodige assistentie te verlenen bij het ongeval.dWTfoto/Beta Debidien-.

Volgens de piloot is dit de eerste keer in zijn vliegcarrière dat hem dit overkomt. “Een tijdje terug heb ik zeven jaar lang gevlogen voor vliegmaatschappij Gummels in Wageningen.” Hij is daarna gestopt en vertrokken naar het buitenland. Enkele maanden terug werd hij benaderd om voor EAS te vliegen, waarna hij terugkeerde naar Suriname. “Dit is de tweede keer in korte tijd dat een landbouwvliegtuig van dezelfde maatschappij over de kop is gegaan”, zegt airportmanager Samuel Wens.

Uit mondelinge rapportage verneemt hij dat er problemen waren met het remsysteem van het vliegtuig, “maar dat moet nog blijken uit het onderzoek van Casas”. Omdat het vliegtuig nog vol brandstof zit en brandgevaar aanwezig is, heeft Wens besloten het vliegverkeer van en naar het vliegveld af te sluiten. Hij heeft de hulp van de brandweer ingeroepen, aangezien er geen permanente brigade op de airstrip aanwezig is. Wel is nu een plan in uitvoering voor het upgraden van het vliegveld. “Als we klaar zijn met ons kantoor, dan gaan we naar een brandweerkazerne met eigen bemanning”, aldus Wens.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

03-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics