Nickerie.Net, woensdag 03 november 2010


Ruzie dc en politie Nickerie bijgelegd

03/11/2010

NIEUW-NICKERIE - De ruzie tussen districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar en de politie van Nickerie is bijgelegd. Partijen hebben op 27 oktober overleg gehad over de uitspraken van de burgervader in de plaatselijke media. Volgens hem zouden politieambtenaren zich onder meer onvoldoende wijden aan hun taak.

“Deze uitspraken hebben een negatieve invloed gehad op het moreel onder het politiepersoneel”, meldt het Korps Politie Suriname (KPS) in een persbericht. In het onderhoud, dat constructief en open was, heeft de dc duidelijkheid gegeven over zijn uitspraken en de reden die daartoe geleid hebben. Inmiddels heeft hij zijn uitspraken via de media genuanceerd. Om te voorkomen dat er in de toekomst onnodig knelpunten worden opgeworpen, die de relatie tussen politie en dc onder druk zetten, zijn afspraken gemaakt over de informatieplicht en de communicatielijnen.

De leiding van het KPS wijst nadrukkelijk erop dat politieambtenaren zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid. “Gemotiveerd zullen zij zich inzetten voor optimale orde, rust en veiligheid in het district Nickerie”. Bij het overleg was ook een vertegenwoordiging van het bestuur van de Surinaamse Politie Bond (SPB) aanwezig.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

29-10-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics