Nickerie.Net, woensdag 03 november 2010


Simons voorkomt scheldkanonnade in Assemblee

Paramaribo - Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft vandaag voorkomen dat de openbare vergadering van de volksvertegenwoordiging ontaardde in een scheldkanonnade tussen de oppositie en de coalitie, door de bijeenkomst met straffe hand te leiden. Simons riep alle leden, ook haar eigen coalitiegenoten, bij het minste of geringste tot de orde. Niemand kreeg de ruimte een ander te beledigen. “U mag van al uw rechten gebruik maken, maar ik zal niet toestaan dat van welke zijde dan ook de regering of een lid wordt beledigd of het ordereglement wordt misbruikt”, zei Simons.

Foto: DNA in vergadering bijeen. Fotograaf Ramon Keijzer

De vergadering was uitgeschreven om de oprichtingsakte van de Unie van Zuid Amerikaanse staten (Unasur) te behandelen. Op aandringen van de oppositie was er een ingelast vragenuurtje om te praten over brandende vraagstukken zoals de 650 duizend SRD kostende verbouwing op Openbare Werken en de criminaliteit. Simons liet het aan de beide zijden over om te bepalen hoe dat uurtje zou worden ingericht en hoeveel spreektijd coalitie en oppositie zouden krijgen. Uiteindelijk werd het voorstel van DNA-lid André Misiekaba aangenomen om veertig minuten spreektijd te gunnen aan de coalitie en twintig minuten aan de oppositie.

Ook oud-president Ronald Venetiaan kreeg een tik op de neus van Simons. Omdat het zijn eerste optreden was, stelde de voorzitter hem in de gelegenheid er een persoonlijk feit van te maken toen iemand vanuit de coalitie in negatieve zin verwees naar de regering Venetiaan-Sardjoe. Simons: “De regering Venetiaan-Sardjoe is geen parlementariër. Ik heb u voor deze keer laten uitpraten, maar we maken de afspraak dat niet elke keer als verwezen wordt naar de regering Venetiaan-Sardjoe u daarvan een persoonlijk feit maakt."

Ook DNA-lid Rachied Doekhie voelde de harde hand van Simons. Hij kreeg niet de ruimte zijn collega’s in het andere kamp te beledigen.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

03-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics