Nickerie.Net, maandag 08 november 2010


Nieuw Suriname laat haar tanden zien: buigen of barsten

PARAMARIBO – De coalitiepartner Nieuw Suriname (NS) schijnt zich niet te kunnen terugvinden in de kandidaatstelling van Lachminarain Doebay, als nieuwe burgervader van het district Nickerie. Parlementariër Prem Lachman, (MC/NS) heeft via de pers verklaard dat, volgens hem, er verwarring wordt gesticht vanuit de gelederen van de Nationale Democratische Partij in Nickerie, die veel te voorbarig is uitgekomen met de nominatie van Doebay. Nieuw Suriname is capriolen van de NDP-ers in Nickerie meer dan zat. De bal ligt nu bij Desi Bouterse om waar te maken of hij zijn coalitiepartners serieus neemt of niet.

Lachman zegt dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt met president Desi Bouterse, dat NS vooral in de tweede linie posten zal opeisen en invullen, in ruil voor het laten schieten van de ministerspost van Handel en Industrie. NS geeft al een tijdje aan, bijzondere ambitie te hebben voor de invulling van de post van districtscommissaris van het westelijk gelegen grensdistrict Nickerie.

Lachman onthult verder, dat hij de mening is toegedaan, dat er sprake is van een ‘ordinaire fight’ in de gelederen van de NDP in Nickerie. “Doekhie, Van Genderen, Sedoc, iedereen heeft zijn eigen kandidaat.” Lachman zegt echter dat hij er nooit over heeft geklaagd of eisen kenbaar heeft gemaakt. Er wordt volgens hem gewacht op een sein van de president om voordrachten te doen.

Lachman was in het weekeinde nog aanwezig op een coalitietop, waar, “nimmer ter sprake is gebracht wie wat heeft gehad”, onderstreept Lachmon. Eerder heeft zijn collega parlementariër Harisch Monorath (MC/NS), via GFC Nieuws ontkent dat zijn partij geen quorum verleent in het parlement of dat er enige sprake is van protest.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /GFC / Fos Network

05-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics