Nickerie.Net, vrijdag 05 november 2010


Oproep OHM om karakter Divali te respecteren: Divali is bezinning en geen dansfeest met drank

Paramaribo - Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) is blij dat de regering het besluit genomen heeft om de Diváli-viering gelijk te stellen met een zondag. Een jarenlange wens is hiermee eindelijk in vervulling gegaan. OHM roept een ieder op tot het beschermen van morele waarden en normen, tot eenheid, voorspoed en solidariteit. “Laat het Diváli-feest vriendschappen en wederzijds respect en waardigheid vergroten”, zegt de voorzitter van OHM, Bhagwan Gangaram Panday.

OHM doet een dringend beroep op organisaties om ter behoud van en respect voor de religieuze-culturele waarden en tradities van het Diváli-feest geen dansavonden en soortgelijke evenementen te organiseren op de avond voor dit bezinningsfeest. OHM doet een dringend beroep op districtscommissarissen om geen vergunningen te verstrekken en op deze Diváli dag de verkoop van gedistilleerde dranken te verbieden. Aan casino’s en andere bedrijven wordt verzocht hun menu vegetarisch te houden en geen alcohol en sigaretten te verstrekken.

Gangaram Panday zegt dat kort nadat de regering bekend maakte dat Divali verheven wordt tot een nationale feestdag, organisatoren van evenementen direct besloten op ‘Divali-happenings’ te organiseren. Gangaram Panday wijst erop dat hiermee het karakter van deze dag geweld wordt aangedaan. Divali is bezinning en geen dansfeest met drank.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

05-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics