Nickerie.Net, maandag 08 november 2010


Grote opkomst Divali-optocht Nickerie
Geplaatst: 06/11/2010

Paramaribo -  Dit jaar is de Divali fakkeloptocht in Nickerie georganiseerd door de Sociale en Culturele Vereniging Chandni. Toen de gemeenschap de boodschap vernam dat het feest door de overheid was verheven tot een nationale feestdag, stroomden heel veel deelnemers naar binnen. Commissievoorzitter Djoties Jaggernath vond het onvoorstelbaar dat plotseling zoveel mensen wensten deel te nemen. Reden genoeg voor hun om de prijzenpot uit te breiden.

Reeds vroeg in de avond kwamen de diverse groepen vanuit verschillende ressorten naar de parkeerhaven van het marktterrein. Ook het aantal toeschouwers dat op de been was, sprak boekdelen. De politie had handen vol werk om het verkeer in goede banen te leiden. Toeschouwers waren op gegeven moment teleurgesteld daar de organisatie de live band niet compleet de kans gaf om op te treden. Daardoor konden veel zangers in de band niet optreden.

Het Divalifeest is verder in huiselijke sfeer gevierd. Bij vele families waren de tjoelhas al sedert de vroege morgen aangestoken om vegetarisch voedsel met houtvuur te bereiden. SCV Chandni spreekt van een groot succes die zij geboekt heeft en hoopt dat Divali het komend jaar nog meer participanten op de been zal brengen.


Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /DBS / Fos Network

08-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics