Nickerie.Net, maandag 08 november 2010


KTPI en PL vangen bot - RGB minister Sastoredjo excuseert niet
Geplaatst: 08/11/2010

Paramaribo -  ‘Wij van de KTPI eisen een verontschuldiging en willen de brief waarin we de minister zijn aftreden eisen, intrekken. Verder eisen we een secretaris rondom de bewindsman en dat hij enkele mensen uit het vorige beleid naar huis stuurt of op non- actief stelt.’ KTPI- leider Willy Soemita eiste, maar grondminister Martinus Sastroredjo verstopte die eisen in de ijskast.

Sastroredjo en de KTPI leven volgens een coalitietopper nog steeds op gespannen voet. De bewindsman volhardt in zijn gedrag en keurt de KTPI-leiding geen blik waardig. De grote eis van Soemita om een kabinet rondom de bewindsman te bouwen, is blijven echoën in het perscentrum van de president.

De bewindsman verlengde het contract van een RGB- medewerker niet, en stelde hem ter beschikking van zichzelf. Dat was de enige actie die leek op de gemaakte afspraken waaraan Sastroredjo zich hield. Paul Somohardjo, coalitieleider, is boos. Op 4 november zei hij aan NSS dat de bewindsman geen enkele afspraak die binnen de coalitietop is gemaakt, heeft uitgevoerd.

Sastroredjo om een reactie gevraagd, zegt dat hij namens president Desi Bouterse een persstilte in acht moet nemen. ‘Ik ga me daaraan houden’, zegt de grondminister. Op de vraag of hij zich al heeft verontschuldigd, zegt Sastroredjo: ‘Ik ga geen antwoord geven’.Soemita was niet bereikbaar voor commentaar.

Gregory Rijssen

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

08-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics