Nickerie.Net, maandag 08 november 2010


Parlementariër Soerdjan pleit voor afschaffing ‘government take’ op de diesel

Nickerie - Parlementariër Lekhram Soerdjan (VHP/NF) pleit voor de afschaffing van de ‘government take’ op de diesel voor de rijstsector. Ook de belastingen op de inputs van deze sector moeten volgens de parlementariër afgeschaft worden. De volksvertegenwoordiger zegt dat de coalitie de belofte niet nakomt.

Parlementariër Lekhram Soerdjan

“Ik wil slechts in herinnering brengen dat zelfs president Desi Bouterse in de hoedanigheid van NDP-voorzitter op verschillende podia deze belofte aan het volk had gedaan. De regering zit al drie maanden aan en we hebben nog niets hiervan gemerkt”, aldus Soerdjan. Hij merkt op dat de vorige regering vaker bekritiseerd werd hierover. Nu deze regering aan de macht is, blijven daden uit. De 'government take' is 1 SRD op een liter diesel.

Soerdjan bracht deze kwestie ook naar voren tijdens de openbare vergadering de vorige week. Hij vindt het jammer dat geen enkele coalitielid een woord hierover heeft gerept in het parlement. Hij benadrukt dat de meeste boeren al met de grondbewerking bezig zijn. Voor dit werk wordt er veel diesel gebruikt. Door de afschaffing van de ‘government take’ op de diesel en de belastingen op de inputs kunnen de boeren goedkoper produceren, waardoor ze betere kansen zullen hebben.

De regering wil de agrarische sector stimuleren, maar de parlementariër ziet nog geen daden. Soerdjan zegt dat hij deze belofte steeds onder de aandacht van de regering zal brengen en rekent op uitvoering ervan.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

05-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics