Nickerie.Net, maandag 08 november 2010


Student Lyceum-II heeft Facebook regels geschonden
Geplaatst: 08/11/2010

Paramaribo -  ‘De meeste websites hebben een TOS (Terms of Service), waaraan bezoekers en gebruikers zich moeten houden.’ Dit zegt Ronny Thakoersingh, regiomanager van HDWEBPROVIDER tegenover DBS over de Facebook affaire zoals die in Suriname zich afspeelt. Volgens Thakoersingh is de Facebook affaire zoals die zich in Suriname afspeelt niet nieuw in de wereld. Onlangs is in Amerika een leraar met ontslag gestuurd omdat hij een berichtje postte op zijn wall na de ouderochtend dat sommige ouders ‘onbeschoft’ waren. De docent was vergeten dat zijn profiel op ‘open' stond, zodat dit als een nieuwsitems op verschillende walls terechtkwam. Hij is intussen ontslagen hiervoor. In Engeland is een werknemer ontslagen omdat die op haar wall postte ‘ My work is boring’. De werkgever vond dit niet gepast voor de reputatie van zijn bedrijf.

Een Britse tiener mag nooit meer in Amerika komen omdat hij president Obama beledigde in een mailtje. De 17-jarige Luke Angel zat dronken achter de computer toen hij een 9/11-documentaire keek, waarna hij besloot een bericht naar het Witte Huis te sturen. Thakoersing zegt dat er regels zijn, ook op het internet, waaraan een ieder zich moet houden. Bij het openen van een Facebook-account klikt de aanvrager op de ‘I Agree’ link. Klik je niet, dan ben je het niet eens, en krijg je dus ook geen Facebook-account. De regels in de TOS (Terms of Services) staan duidelijk. Artikel 3, 4 en 5 die geven aan dat je niemand mag kwetsen of beledigen. Facebook is niet daarvoor gemaakt. Ook studenten moeten weten dat er regels zijn in het leven. Facebook is geen plaats waar je docenten moet gaan beledigen, mits je dat in je eigen privégroep doet door een Facebook privé-bericht, want ook die optie is er. Dit was niet het geval, omdat anderen waren getagged (erbij zijn gehaald) en zo is dit op verschillende openbare walls terechtgekomen. ‘Je beledigt iemand dus met opzet, openbaar, voor de hele wereld. Hoe zou jij je voelen als iemand jou foto plaatst op een banner in het centrum van Paramaribo, met als opschrift “Lelijkste persoon in Suriname”. Je mag een eigen mening hebben, maar hou rekening dat je niemand kwetst of beledigt.’

In het ordereglement van de school staat ook duidelijk dat er geen gebruik mag worden gemaakt van een mobiele telefoon in de klas. Ook deze regels tellen dus niet. Waarom heb je dan een ordereglement. ‘Persoonlijk vind ik afschrijven een beetje te ver, er moet immers ook rekening worden gehouden met het recht op onderwijs voor de student, die mijns inzien dat als een pure grap heeft geplaatst. Studenten, maar ook werknemers, wees gewaarschuwd; wie de bal kaatst....mag hem terugverwachten! Facebook is een fantastisch Social Media Netwerk. Laten we het leuk en informatief houden’, aldus Thakoersingh.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /DBS / Fos Network

08-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics