Nickerie.Net, dinsdag 09 november 2010


Mahinder Jogi weggejaagd door rancuneuze ‘baas’ Abrahams
Geplaatst: 09/11/2010

Paramaribo -  Dat leden van het kabinet van drugscrimineel Bouterse veel moeite hebben te regeren zonder Uzi's, wordt met de dag steeds duidelijker. Ambtelijk fatsoen is ver te zoeken.  Ex-sergeant Ramon Abrahams, die namens Bouterse de scepter mag zwaaien bij het ministerie van OW&V, lijkt nog steeds niet door te  hebben dat hij lang niet meer in Membre Boekoe Kazerne of Fort Zeelandia zit. Tegenover Dagblad Suriname deed oppositielid Mahinder Jogi zijn verhaal hoe hij door de rancuneuze Ramnon Abraham werd behandeld. ‘Luister noh, ik ben de baas hier, jij bent mijn ondergeschikte. Jij dient naar mij te luisteren, je bent niet in het parlement hier. Sodemieter op, daar is de deur’, zijn de harde woorden die gisteren voor negen uur door de minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams, zijn gesmeten in het gezicht van VHP-assembleelid Mahinder Jogi. De parlementariër deed zijn relaas tegenover Dagblad Suriname. Afgelopen donderdag kreeg Jogi een brief bezorgd in het parlement met de mededeling dat hij zich op maandag 8 november 2010 omstreeks 8.00 uur moest aanmelden bij de OW-minister op diens kantoor. Als onderwerp was aangegeven ‘Onderhoud met de minister’. De brief was ondertekend door directeur Milieubeheer, E. Linger, gedateerd donderdag 4 november.

Enkele minuten voor 8 begaf Jogi zich naar het kantoor van de OW-minister. Ze groetten elkaar en Jogi nam plaats op zijn stoel, niet wetende dat hij als een hond weggejaagd zou worden door iemand die een hoge ambt wordt geacht te bekleden. ‘Waar werk je? Je moet je morgen om 7 uur aanmelden bij Milieubeheer’, zei Abrahams tot hem. Jogi die trachtte aan te geven dat het tijdstip niet gunstig is, gelet het feit dat hij ook volksvertegenwoordiger is, kreeg niet de ruimte hiervoor.

Minister Abrahams uitte de volgende woorden: ‘Luister noh……’, gevolgd door zijn zogenaamde argumentatie. De minister zei dat zijn handeling het gevolg is van uitspraken die Jogi in het parlement gedaan zou hebben. Dit heeft ertoe geleid dat Jogi gesommeerd werd zich om 7 uur aan te melden op Milieubeheer, waar hij al 15 jaren fungeert als beleidsadviseur. De politicus geeft toe dat hij in het parlement vragen heeft gesteld over de onderhandse gunningen op OW en de gelden die zijn gebruikt voor het opknappen van het ministersvoertuig.

Toen Jogi uit de kamer van de minister kwam, schrok hij zich een aap. Tal van personen stonden buiten nieuwsgierig te volgen wat er gaande was in het kantoor van de minister. ‘Ik voelde mij als een kleine jongen en zwaar geïntimideerd en bedreigd. Want de minister sprak zo luidkeels. Ik kan mij voorstellen dat de mensen zijn afgekomen op het geschreeuw van de minister.’ Jogi benadrukt deze kwestie niet via de media te zullen aanvechten, maar geëigende wegen te zullen bewandelen. ‘Ik weet waar ik moet gaan en wat ik moet doen.’
 

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /DBS/FOS Network/Ingezonden

09-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics