Nickerie.Net, donderdag 11 november 2010


Internist Manorath Doerga: “Het nierdialysecentrum is voor iedereen toegankelijk”
Geplaatst: 11/11/2010

Paramaribo - Niet zolang geleden mochten de Nickerianen de opening van een nierdialysecentrum meemaken. Deze dagen wordt er verteld dat het centrum alleen voor particulieren toegankelijk zou zijn en niet voor mensen met een on- of minvermogen kaart. In een reactie heeft internist Manorath Doerga aangegeven dat dit weer een voorbeeld is van mensen die alleen negatieve verhalen rondvertellen. De medisch specialist heeft benadrukt dat mensen moesten hebben geluisterd naar zijn openingsspeech, waar hij in duidelijke taal heeft aangegeven dat het dialysecentrum er voor iedereen staat en toegankelijk is. Hiervoor zijn er met alle verzekeringsmaatschappijen, inclusief het SZN en Sozavo, contracten gesloten om patienten die behoefte hebben aan dialyse, te behandelen. Volgens Doerga is er grote strijd geleverd om ook de armsten onder het volk van dienst te zijn.

‘Kunnen wij het helpen dat regeringen de Sozavo-patiënten niet wilden vergoeden? Maar juist voor die mensen heb ik strijd geleverd en we boeken nu succes om deze mensen ook in Nickerie zonder kosten te dialyseren’, zegt Manorath Doerga. ‘Wij gaan niemand weigeren en deze week gaan wij ook dat van Sociale Zaken vastleggen. Jaren sprak men over dialyse, het kwam maar niet, omdat er teveel niet eerlijke mensen mee bezig waren’, vervolgde de internist op felle toon.

Volgens Doerga is dit project waarschijnlijk een doorn in de ogen van een paar mensen die puur jaloers en afgunstig zijn en erbij gebaat zijn om weer onrust te zaaien, zodat ze weer hun vrienden kunnen accommoderen om het volk te bestelen. Het centrum is niet alleen voor particulieren, aldus internist Doerga, een van de grote motoren achter de realisatie van dit project.

Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

11-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics