Nickerie.Net, vrijdag 12 november 2010


RGB-commissie ontvangt 100 mensen eerste dag in Nickerie

Nickerie - De commissie van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB), die belast is met het aanhoren, onderzoeken en rapporteren van klachten over het grondbeleid, heeft donderdag op haar eerste werkdag honderd Nickerianen te woord gestaan. De mensen hadden zich al vroeg in de ochtend voor het LBB- gebouw verzameld om hun problemen aan de commissie voor te leggen.

Foto: Honderd Nickerianen wilden antwoorden op hun vragen over het grondbeleid.

De grondproblematiek is groot in Nickerie. Vandaar dat de commissie als eerste dit district heeft aangedaan. Aanvankelijk zou de commissie 60 personen helpen, maar gelet op de grote drukte zijn 100 mensen te woord gestaan. De Nickerianen kwamen met uiteenlopende vragen en verzoeken, zegt commissievoorzitter Tego Sanroesdi. “Van klachten over dubbele gronduitgiftes, tot vragen over het ontberen van een beschikking en het ontbreken van bescheiden. Mensen wilden grond aanvragen, of gewoon advies." Sanroesdi: "We zijn blij, omdat we denken dat iedereen gerust en tevreden naar huis is gegaan.”

De commissie bestaat uit vier leden. Sanroesdi zegt dat de minister van RGB, Martinus Sastroredjo, in de loop van de week een schriftelijk verslag zal krijgen. Sanroesdi benadrukt dat de problemen niet groot zijn en opgelost kunnen worden. Hierna komen de overige districten aan de beurt. De commissie zal elke donderdag en vrijdag zitting houden in het district.

Cyriel Edwards was een van de Nickerianen die zich met vragen meldden. Hij woont al vijftien jaar op een stuk perceel, waarop hij een woning heeft neergezet. Hij heeft echter nog steeds geen beschikking. “Ik heb zoveel instanties platgelopen en heb nooit iets bereikt. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Ik hoop dat er nu echt iets gaat gebeuren", zegt Edwards.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

12-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics