Nickerie.Net, vrijdag 12 november 2010


Voorzitter commissie beveiliging 8-decemberstrafproces opgestapt

Paramaribo - Robby Neslo, voorzitter van de Commissie Beveiliging Rechterlijke Macht en Fysieke Inrichting van de Krijgsraad (het 8 decemberstrafproces), heeft bedankt. Minister Martin Misiedjan van Justitie en Politie zei op een persconferentie van de Raad van Ministers op 19 oktober dat de commissie op simpele vragen over beveiliging van de rechterlijke macht geen antwoord kon geven.

Robby Neslo heeft bedankt voor alle functies binnen Justitie & Politie.

Ondervoorzitter commissaris Humphrey Tjin Liep Shie (stads politie commandant), die fungeert als voorzitter, bevestigt tegenover Starnieuws dat Neslo heeft bedankt. Neslo zegt desgevraagd aan Starnieuws dat hij inhoudelijk niet in zal gaan op deze kwestie. "Ik heb per 25 oktober bedankt voor alle functies die ik heb binnen Justitie en Politie. Ik neem formeel noch informeel deel aan geen enkele commissie. Ik neem mijn verlof op en ben per 10 maart niet meer verbonden aan dit ministerie", zegt Neslo. Hij was vanaf 2000 werkzaam op dit departement.

Misiedjan zei op de persconferentie dat er 'wilde geruchten worden verspreid over de beveiliging van de rechterlijke macht'. Daarom heeft hij de commissie 'simpele vragen gesteld over de beveiliging' van de rechters. De minister wilde weten waarom sommige rechters 8 veiligheidsmannen hebben en meerdere dienstvoertuigen terwijl anderen het met minder moeten doen. Hij wilde ook weten hoe de veiligheidssituatie nu is in vergelijking met drie jaar geleden toen het strafproces begon. Volgens de bewindsman kon hij geen antwoord krijgen van de commissie.

De bewindsman zei dat zaken opgeblazen zijn alsof de regering de beveiliging van de rechterlijke macht zonder meer wilde terugdraaien. Misiedjan zei dat op alle entiteiten van het ministerie bezuinigd dient te worden, zo ook bij de rechterlijke macht indien dat nodig zou zijn. Starnieuws verneemt dat Neslo consequenties heeft verbonden aan de uitlatingen van de minister. Hij voelde zich gedesavoueerd en vindt dat zaken zijn verdraaid door de minister. Neslo zegt dat hij deze zaken niet in het openbaar wil bespreken.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

12-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics