Nickerie.Net, maandag 15 november 2010


Een land besturen en kopiŽren niet hetzelfde

Parmaribo - Michael Watson was enige tijd directeur van Sportzaken. Iedereen kent hem als een harde, maar bovenal kundige werker. Wattie, zoals hij algemeen bekend is, wordt departementsdirecteur, wanneer het ministerie van Sport- en Jeugdzaken worden ingesteld. Dezelfde Michael Watson dus, die wij kennen als directeur Sportzaken van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Plotseling wordt bekend, dat minister Paul Abena hem wil ontheffen van zijn functie. Hij krijgt prompt toestemming van de Raad van Ministers, onder leiding van Robert Ameerali, om Watson buiten functie te stellen.

De gemeenschap wil natuurlijk, wat Wattie heeft gedaan, dat hem een ontheffing heeft opgeleverd. Heeft hij gestolen? Heeft hij iemand van het leven beroofd? Heeft hij zich aan iemand vergrepen?  Iedereen zit op een antwoord te wachten. Dus wacht men geduldig op die grap in Weest Paraat, die de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers moet voorstellen.. De vragen over wat zich op het department van Sport- en Jeugdzaken heeft afgespeeld worden correct bij de vice-president neergelegd. Het optreden van de VP, waar de aanwezige journalisten vervolgens op worden getrakteerd, was op zijn zachtst gezegd beschamend.

Dat krijg je als Ronnie Brunswijk op een blauwe woensdagavond op je deur klopt en je doodleuk vertelt, dat hij dringend op zoek is naar een kandidaat voor het vice-presidentschap en dat jij de geknipte persoon bent voor de job. Brunswijk of all people. Helemaal erg wordt het wanneer die Ronnie het ook nog gelooft. Zonder ook maar een moment rekening te houden met je beperkingen. Een land besturen is namelijk iets heel anders dan een paar meisjes, die blaadjes kopiŽren, in de gaten houden.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /De West

15-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics