Nickerie.Net, woensdag 17 november 2010


694 dagen nodig om te starten in Suriname
Geplaatst: 17/11/2010

Nickerie Welk land heeft het grootste aandeel waar vrouwen nieuwe zaken lanceren ? Het antwoord is Peru. Waar kost het het meeste geld om een bedrijf te beginnen? Het antwoord luidt Nederland. Maar waar in de wereld kost het gemiddeld 694 dagen om de regering zover te krijgen om een stukje terrein voor het opzetten van een bedrijf te krijgen. Het antwoord is simpelweg Suriname. Deze en nog meer fascinerende antwoorden omtrent ondernemerschap in de wereld rollen uit een uitgevoerd onderzoek.

 Het is gebleken dat regeringen in ontwikkelingslanden bijvoorbeeld hoge kosten en talrijke procedures op mensen leggen die proberen een bedrijf uit de grond te stampen. Startende ondernemers in Suriname moeten vaak instanties platlopen om uiteindelijk nog net geen hoop te verliezen, te starten met het ondernemen. In Zimbabwe moeten ondernemers ongeveer 500% van hun gemiddeld inkomen per capita van het land in de regeringskas neertellen. In vergelijking met de VS komt dit neer op 0.7%.

Uit een studie gedaan door de Wereldbank is getoond dat opkomende markten van China, Rusland, BraziliŽ en India niet te onderschatten zijn, evenals die van Chili en TsjechiŽ die enorme veranderingen ondergaan. Ondanks het feit dat China op de 40ste plaats staat van de beste landen waar een business gestart kan worden, kan deze door creatie van o.a. arbeidsplaatsen versnelde economische vorderingen maken, zodoende zelfs dat het land veel modernere economieŽn buiten de verwachtingen om kan inhalen. De regering van Suriname heeft behoorlijk wat huiswerk om een beter klimaat te scheppen voor startende entrepreneurs.

Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

17-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics