Nickerie.Net, vrijdag 19 november 2010


Dambreuk Van Drimmelenpolder baart boeren zorgen
Geplaatst: 19/11/2010

Nickerie -  Voorzitter van het Waterschap Van Drimmelenpolder, Amriet Hira, kan zich niet voorstellen dat een dambreuk al twee weken niet hersteld kan worden en geen adequate aandacht krijgt. Hira zegt dat hij de instanties waaronder LVV plat heeft gelopen en steeds van het kastje naar de muur is gestuurd. Als gevolg van de dambreuk gaat veel water verloren en belandt dit uiteindelijk in de Nickerierivier. Het water is volgens Hira beneden het maaiveld. Van de 1270 ha zit bijkans 350 ha, waar zoín 70 boeren werken, zonder water. Dit, terwijl de inzaai reeds aan de gang is.

Volgens de boeren Dennis Kalpoe en John Sewram moeten zij extra kapitaal inzetten om water te pompen. Zij nemen het LVV ten zeerste kwalijk.Verder is aangehaald dat het project nog niet is opgeleverd en dat de aannemer in kwestie weigert herstelwerkzaamheden te verrichten. Volgens Hira heeft de aannemer haast niks duurzaam uitgevoerd en hen ook geen inzage gegeven hoe de financiŽn zijn gespendeerd. Ook is aangegeven dat het waterschapsbestuur vanwege ontevredenheid over de verrichte werkzaamheden tot nu toe niet heeft getekend voor overdracht. Reeds eerder was dit ook kenbaar gemaakt bij de technische oplevering in maart 2010. Er is nog steeds een lekkage in het jarenoude aquaduct en moet een bedienbare duiker te Delhiweg aangepakt worden.

Het Waterschapsbestuur van Drimmelenpolder vraagt zich ook af waar 14.400 m3 klinkzand en 13.200 m3 schelpzand naar toe vervoerd zijn nu bepaalde wegen die op programma stonden bezand te worden, geasfalteerd zijn. Amriet Hira blijft bij zijn standpunt dat er vanuit de overheid een diepgaand onderzoek moet komen. Het bestuur wenst goed geÔnformeerd te worden hoe de 797.839.00 Euro is besteed. De boeren te Van Drimmelenpolder zeggen sterk het vermoeden te hebben dat de aannemer van wie eerder werd gezegd dat hij niet verder uitbetaald zou worden vanuit LVV, achteraf toch gelden heeft getoucheerd. Indien dit zo blijkt te zijn, zegt Hira dat het om grote corruptie gaat. Hira stoort zich aan de consultant fee van 24.000 Euro aan Sintec NV die zichzelf controleert. Pas gistermiddag is een hydraulische graafmachine naar de dambreuk gedirigeerd door de bestuursdienst om de dam te herstellen.


Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

19-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics