Nickerie.Net, vrijdag 19 november 2010


Nieuw padiekaf dumpplaats voor kafproblematiek

Nickerie - De nieuwe padiekaf dumpplaats, ongeveer 1600 meter verwijderd van de Majoor Henry Fernandes luchthaven, dient als tussentijdse oplossing voor de kafproblematiek. Intussen werkt de overheid aan een structurele en permanente oplossing. De dumpplaats werd onder geringe belangstelling woensdag in gebruik genomen. Het kaf kan elk moment van de dag hier gedumpt worden.

De voorlopige dumpplaats voor padiekaf in de omgeving van de luchthaven in Nickerie

Joyce Tathoe, vertegenwoordiger van districtscommissaris Bhagwathpersad Shankar, zegt dat de dumpplaats beveiligd zal worden. Ze doet een beroep op de gemeenschap om geen vuur in deze omgeving aan te steken. Gewestelijk brandweercommandant, Waldemar Muskiet, vindt deze dumpplaats niet veilig genoeg. “De dumpplaats is dichtbij het vliegveld. Bovendien is de beheerder van het vliegveld niet betrokken in het nemen van dit besluit. In geval van nood kan de brandweer de situatie aan. We beschikken wel over die middelen”, aldus Muskiet.

Dc Shankar zegt dat hij op de volle ondersteuning van de pelmolenaars rekent. De pelmolenaars hebben meegewerkt aan deze tussentijdse oplossing. Er wordt gewerkt aan een definitieve dumpplaats. Volgens Shankar is overeg gevoerd met de pelmolenaars hebben zij hun medewerking toegezegd. Later wordt ook een dumpplaats te Europolder in gebruik genomen. Deze oplossing brengt volgens Shankar voor iedereen verlichting.

Pelmolenaar Rakesh Narsingh van NV Narvin is niet enthousiast. Hij zegt dat de lasten groter worden. De ondernemers moeten nu transportkosten betalen om het kaf te laten dumpen. “Het zou beter zijn wanneer de regering een energiecentrale opzet. Daar kan de overheid ook nog geld mee verdienen. Daarnaast zit de dumpplaats binnen de kortste keren vol van het kaf”, aldus Narsingh.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net

19-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics