Nickerie.Net, dinsdag 23 november 2010


Henry Strijk per direct ontheven bij STVS

Paramaribo - Henry Strijk mag zich niet meer bezighouden met de redactie van het STVS Journaal en het actualiteitenprogramma, Suriname Vandaag. Dit kreeg hij maandagmiddag te horen van Shirley Lackin, lid van de raad van toezicht bij dit medium. Zij is gedelegeerd commissaris bij het staatsbedrijf. Dit weekend kreeg directeur Kenneth Oostburg de mededeling dat hij verlof moest opnemen, waardoor de raad van toezicht de leiding van het bedrijf heeft.

Strijk had in het weekend een onderhoud met vicepresident Robert Ameerali, die wilde weten wat zijn taken waren en hoe lang hij nog verbonden was aan de STVS. Strijk heeft een contract dat op 15 december afloopt. Strijk presenteerde Suriname Vandaag en deed ook de eindredactie. De vicepresident deelde hem mee dat zijn gezicht niet gewenst is op de STVS. Strijk zei dat hij vanaf vandaag niet meer de presentatie zou doen, maar door ziekte van Ernesto de Rooy was hij genoodzaakt het programma te presenteren. Vanavond zal De Rooy weer overnemen.

Strijk zegt desgevraagd aan Starnieuws dat hij al aan het overdragen was, omdat hij op 15 december weer terug gaat naar Nederland. "Maar nu gebeurt het abrupt. Ik heb uitgelegd dat dit niet goed is", zegt Strijk. Rikky Doekhie, hoofd van de nieuwsdienst is volgens Lackin belast met de eindredactie van het journaal en Suriname Vandaag.

Vandaag zal de raad van toezicht het personeel toespreken en meedelen welke veranderingen op komst zijn. De fusie tussen STVS en radio SRS zal ook worden besproken. Het ligt in de bedoeling dat de SRS onderdak krijgt bij de STVS, waardoor beide staatsmedia zullen fuseren. Directeur Oostburg is tot 6 januari met verlof. In de tussentijd zal het bedrijf geleid worden door de raad van toezicht.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS /FOS Network

20-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics